تاریخ انتشار: 15 ارديبهشت 95 | بازدید: 973 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

چرا تازه مادرها بد اخلاق می شوند؟

یکی از بهترین تجربیات زن بودن باردا شدن است، مادر شدن زن بودن را کامل می کند. بعلاوه ورود یک عضو جدید به خانواده نوید شادی و خرسندی به همراه خود دارد. اما این شادی و خرسندی بهایی دارد که معمولا به شکل تغییرات هورمونی، فیزیکی، و روانی خود را نشان می دهد. جای نگرانی نیست، چون تمام چیزی که نیاز دارید خواندن این مقاله و آشنایی با هورمون های بارداری است.

هورمون های بارداری:

به نقل از سایت دکتر کرمانی، سه هورمون کلیدی وجود دارد که نقش اساسی در بارداری بر عهده شان است. اجازه دهید درباره آنها توضیح دهیم و برایتان ساده اش بکنیم:

1- گنادوتروپین جفتی انسان ( hcg )

با نام سخنگوی بارداری نیز شناخته می شود. کیت تشخیص بارداری که از داروخانه خریداری می کنید، سطح همین هورمون را اندازی می گیرد تا اعلام کند که آیا باردار هستید یا خیر.

زمانی که بارداری تان شروع می شود سطح این هورمون بالا است، و به مدت هفته اول تا دهم، نرخ آن تقریبا هر روز دو برابر می شود.

2- پروژسترون

شایع ترین هورمون در طول بارداری است. غده کورپوس لوتئوم این هورمون را ترشح می کند، و هنگامی که تخم های بالغ را آزاد می کنید در تخمدان حاضر است.

دو مورد از مهمترین عملکرد های این هورمون آرامش بخشیدن به رحم و کمک به سیستم ایمنی برای انطباق با DNA ناشناس موجود در جنین است.

3- استروژن

عمدتا به وسیله تخمدان، قشر آدرنال، و همچنین جف و جنین تولید می شود.

برخی از وظایف مهم استروژن عبارتند از:

کنترل مناسب روی چرخه قاعده گی

رشد موارد ثانویه در بدن مانند رشد مو

رشد جفت و رشد سینه ها

کنترل دیگر هورمون های بارداری

کنترل تعادل هورمونی جنین و غیره

تغییر خلقی در برابر هورمون های بارداری

تغییر خلقی در طول بارداری بسیار شایع است، و دلیل اصلی آن عدم تعادل هورمونی است. این تغییر، به نوبه خود، سطح انتقال دهنده های عصبی را کاهش می دهد. انتقال دهنده های عصبی مجموعه ای از مواد شیمیایی حاضر در مغز است که انواع خلق و خو را کنترل می کند. افسردگی و اضطراب دو مورد از شایع ترین تغییرات خلقی در طول بارداری است. برخی فاکتورهای شایع که در طول بارداری منجر به تغییر خلق می شوند عبارتند از:

داشتن سابقه درمان افسردگی و مشکلات مربوط به آن

وجود بیماری های روحی روانی در خانواده

عوارضی که بارداری های قبلی باعثش بودند

مادر شدن در سنین پایین

حمایت نشدن از سمت همسر، بستگان، و دوستان

تاثیرات فیزیکی هورمون های بارداری:

در کنار تغییرات روانی، چندین تاثیر مضر فیزیکی هست که به دلیل هورمون های بارداری اتفاق می افتد. شناختن آنها می تواند کمکتان کند:

1- حالت تهوع:

مقصر اصلی پشت این مشکل hCG است. این حالت را به عنوان بیماری صبحگاهی، نیز می شناسیم، اما می تواند در هر زمانی از روز رخ دهد. بیشتر این حالت را در هفته های هشتم یا دهم تجربه خواهید کرد و زمانی که وارد سه ماه دوم می شوید دیگر خبری از آن نخواهد بود. با مشاوره می توانید از دمنوش ها و یا قرص هایی که حاوی ویتامین B6 هستند برای کاهش علائم استفاده کنید.

2- دفع ادرار مکرر

دیگر تاثیر hCG روی بدن افزایش مقدار جریان خون در ناحیه لگن است. ممکن است تعداد دفعات دفع ادرارتان در طول روز افزایش پیدا کند، اما با ورود به سه ماه دوم این حالت نیز از بین می رود.

3- مرتب مریض شدن

قبلا گفتیم که هورمون hCG به سیستم ایمنی بدن کمک می کند تا با DNAبیگانه ای که وارد بدن شده خود را مطابقت دهد. این هورمون با انجام چنین کاری در سیستم ایمنی، بدن را ضعیف می کند و در برابر میکروب ها و مریضی ها حساس تر می شوید. در صورت مریضی بلافاصله باید با پزشک مشورت کنید و هرگز دارویی را سر خود استفاده نکنید. یبوست نیز در طول بارداری بسیار شایع است.

4- خستگی

افزایش سطح پروژسترون باعث می شود احساس خستگی و خواب آلودگی کنید. این یکی از عوارض جانبی هورمون های بارداری است که تا سه ماه اول ادامه دارد.

5- ترشح واژینال

ترشح واژینال برای خانم ها کاملا شایع است. اما در طول بارداری ترشح با آنچه قبلا می دیدید متفاوت خواهد بود. گاهی، ترشح زرد رنگ و لزج است و در مواقع دیگر به صورت مایع سفید ضخیم خود را نشان می دهد. اصلا نباید نگران شوید یا بترسید چون کاملا طبیعی است و تاثیر استروژن در بدن است. برای التیام مشکلاتی مانند بوی بد یا خارش با پزشک خود مشورت کنید.

6- اختلالات پوستی

ملاسما یکی از اختلالات پوستی است که در آن لکه های تیره روی پوست ظاهر می شوند. این حالت بین زنان باردار کاملا شایع است. این اتفاق بدان دلیل رخ می دهد که ترشح استروژن و پروژسترون افزایش می یابد، و عاملی که رنگ بدن را کنترل می کند، ملانین بیش از حد طبیعی ترشح می شود. حاله اطراف سینه ممکن است به دلیل هیپرپیگمانتاسیون تیره رنگ شود.

نکاتی ساده برای بازگرداندن تعادل هورمونی

عدم تعادل هورمونی می تواند مشکلات فراوانی را ایجاد کند، بیایید نگاهی بکنیم به اینکه چگونه می توان از این عدم تعادل پیشگیری کرد:

ورزش: پیاده روی و مقداری ورزش سبک بسیار سودمند هستند، اما هرگز نباید ورزشتان خیلی سنگین شود.

کنترل کافئین دریافتی: باید جلوی هوس مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین را در خود بگیرید، چون سطح هورمون کورتیزول را افزایش می دهد و مانع فعالیت غده های تیروئید می شود.

مصرف مکمل های ضروری: قبل از اینکه این قسمت را بخوانید، همیشه به خاطر داشته باشید مکمل ها را نمی توانید به انتخاب خود مصرف کنید و باید با تشخیص و تجویز دکتر استفاده شوند. مکمل هایی مانند روغن گل پامچال، امگا 3، و ماکارو تاثیر فوق العاده ای روی تنظیم مجدد هورمون ها دارند.

روغن نارگیل: چربی های غیر اشباع و کلسترول های با کیفیت به تعادل هورمون ها کمک می کند، و اینجاست که روغن نارگیل به کمک می اید.

ویتامین D: حضور ویتامین D تاثیر فوق العاده ای روی ثبات هورمونی دارد چون مانند یک هورمون عمل می کند. در کنار گذراندن مدت زمانی زیر نور خورشید می توانید از مکمل های ویتامین D نیز استفاده کنید، البته با تجویز پزشک.

کاهش استرس: به اندازه کافی بخوابید و استراحت کنید، و تا جای ممکن استرس را از خود دور کنید، این کار سطح کورتیزول در بدن را تحت کنترل در می آورد.

از قرص های اضافی استفاده نکنید: این کار اشتباه بسیار بزرگی است که متاسفانه توسط بسیاری از خانم های باردار انجام می شود. هیچ داروی اضافی نباید در طول بارداری استفاده کنید. مهمترین چیزی که قبل از مصرف دارو باید انجام دهید مشورت با پزشک است.

برگرفته از : سلامت نیوز
چرا تازه مادرها بد اخلاق می شوند؟
برچسب ها: