به گزارش ایرنا از ساینس، نتایج این مطالعه که توسط روانشناسان دانشگاه میسوری آمریکا انجام شد، نشان می دهد: تشویق کودکان با دادن جوایز زیاد برای تکامل روحی آنها مضر است زیرا فرزندان را به طرز قابل چشمگیری در بزرگسالی مادی گرا می سازد.
این مطالعه نشان داد: افرادی که در دوران کودکی زیاد جایزه می گیرند و لوس می شوند ،انحصار طلبی آنها در بزرگسالی بیشتر است و به همین دلیل افراد متوقع و جاه طلبی نسبت به اطرافیان خود در خانه و جامعه خواهند بود.
محققان به پدر و مادرها هشدار می دهند که استفاده مکرر از جوایز مادی برای بیان عشق و علاقه خود به کودکانشان و یا تشویق آنها برای دستاوردهایی که کسب کرده اند می تواند نتیجه مخربی بر تربیت روحی آنها داشته باشد.
دکتر مارشا ریچینز از دانشگاه میسوری که در این مطالعه شرکت داشت می گوید: مطالعه ما نشان می دهد کودکی که جوایز زیادی را به عنوان تشویق از والدین خود دریافت می کند٬ در بزرگسالی نیز انتظار پاداش مادی زیادتری را دارد که این موضوع می تواند نه تنها برای خانواده بلکه برای جامعه مشکل آفرین باشد.
ریچینز خاطر نشان می کند که محققان در این مطالعه محور توجه خود را بر شرایط تربیتی کودک و رفتار پدر و مادر با کودک متمرکز کردند.
وی خاطر نشان می کند که سه روش رفتاری برای تربیت کودک می تواند به رفتارهای مادی گرایی در بزرگسالی منجر شود که عبارتند از جایزه دادن های مکرر به کودک در زمانی که موفقیتی را کسب می کند یا مهارتی را می آموزد مثل گرفتن نمره عالی در کلاس یا موفقیت در یک مسابقه ورزشی، هدیه دادن های زیاد برای نشان دادن میزان رضایت و تنبیه کودک با دور کردن او از وسیله مورد علاقه اش مانند اسباب بازی یا بازی کامپیوتری.
این محقق تاکید می کند: زمانی که پدر و مادرها این روش ها را به کار می برند٬ کودکان نسبت به همسالان دیگر٬ به این باور می رسند که موفقیت٬ با کیفیت و مقدار اشیای مادی بستگی دارد که به طور شخصی دریافت می کند.
نتایج این مطالعه که در مجله Consumer Research منتشر شده است.