تاریخ انتشار: 9 شهریور 94 | بازدید: 1550 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

نكته‌های طلایی برای بیرون رفتن با كودك

رفتار‌های مثبت كودكتان را تقویت و تحسین كنید. برای این كه دست شما را می‌گیرد و نزدیك به شما می‌ماند به او امتیاز بدهید و بعد در ازای مثلا هر پنج امتیاز به او پاداش بدهید.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین، بیشتر كودكان دوست دارند همراه با مادرشان و حتی همراه با دیگرآشنایان به خیابان و گردش بروند. حتی گاهی مادرانی كه صبح تا عصر خسته كننده و پر سر و صدایی را تنها با كودكشان در منزل گذرانده‌اند، ترجیح می‌دهند بیرون بروند و آب و هوای خود را عوض كنند. اما متاسفانه برای بعضی مادرها بیرون رفتن از خانه با كودكان كار طاقت فرسایی است. چون كودك آنها هر لحظه می‌خواهد دست آنها را رها كند و به دنبال كشف محیط اطراف به هر جا برود. گاهی در یك سوپرماركت می‌خواهد روی زمین بنشیند یا جیغ و داد به راه بیاندازد. گاهی از خرید كردن مادر خسته می‌شود و بنای ناسازگاری می‌گذارد و خلاصه گاهی گردش را به یك میدان جنگ تمام عیار تبدیل می‌كند و مادرو پدر‌ها هم در اكثرموارد نمی‌دانند در این شرایط و در جلوی چشم مردم با كودكشان چه رفتاری داشته باشند. در این جا می‌خواهیم برخی رفتارهای مناسب را به پدر و مادرها بیاموزیم:


از همان ابتدا به كودك خود بیاموزید كه نزدیك شما بماند

از همان اولین باری كه با كودكتان بیرون می‌روید، حتی اگر سنش خیلی هم پایین باشد به او بیاموزید كه نزدیك شما بماند. حتی اگر دست او را نگرفته باشید. البته شما هم هرگز نباید از كودكتان غفلت كنید یا او را در خیابان تنها بگذارید یا جلوتر از او راه بروید و گمان كنید او مانند یك سرباز پشت سر شما خواهد آمد. آموزش به كودكتان باید جدی ولی با محبت و با زبان خوش باشد.


انتظار بی‌مورد از كودكان را كنار بگذارید

از یك كودك خردسال توقع نداشته باشید كه از یك خرید طولانی و خسته كننده لذت ببرد و صدایش هم درنیاید. در چنین خرید‌هایی اغلب كودكان بی‌تاب می‌شوند و اگر كمی سر به هوا باشند شروع می‌كنند به كشف چیزهای اطراف تا برای خود تنوع ایجاد كنند. بنابراین شما باید با ایجاد زنگ تفریح‌های بموقع جلوی این مسئله را بگیرید. خریدن یك خوراكی یا بردن به اسباب بازی فروشی و پارك‌های كوچك سر راه می‌تواند مفید باشد.


قوانین بیرون رفتن را برای كودكان تكرار كنید

هر بار كه با فرزندان خردسال خود بیرون می‌روید قوانین را برای آنها بازگو كنید. به آنها بگویید توقع دارید چه كارهایی را بكنند و چه كارهایی را انجام ندهند. به او بیاموزید همیشه دست شما را نگه دارد و اگر شما خواستید پول پرداخت كنید و دست او رها شد باید لباستان را نگه دارد. از خطرهایی كه وجود دارد برای آنها صحبت كنید. مانند تصادف با ماشین، افرادی كه ممكن است كودك را با خود ببرند و موارد مشابه. البته او را نترسانید و منطقی خطر‌ها را برایش توضیح دهید.


به كودكتان برای تبعیت از شما در بیرون از منزل پاداش بدهید

رفتار‌های مثبت كودكتان را تقویت و تحسین كنید. برای این كه دست شما را می‌گیرد و نزدیك به شما می‌ماند به او امتیاز بدهید و بعد در ازای مثلا هر پنج امتیاز به او پاداش بدهید. برایش بستنی یا چیزی را كه دوست دارد بخرید.


برای بیرون رفتن با كودكتان، از قبل برنامه‌ریزی داشته باشید

وقتی در بیرون از منزل زیاد كار دارید به كودكتان روشی برای اندازه‌گیری زمان بیاموزید. یعنی به او كمك كنید تا بفهمد بیرون رفتن شما چقدر طول می‌كشد. برای یك كودك كم سن و سال می‌توانید مدت زمان را این طور توضیح دهید كه مثلا به اندازه رفتن تا منزل خاله یا مادربزرگش طول می‌كشد. حتی می‌توانید كارهایتان را روی كاغذ یادداشت كنید و به او بدهید تا هر كدام را كه انجام دادید به او نشان دهید تا با مداد رویش خط بكشد. آخر سر هم می‌توانید كودك را با دادن یك خوراكی یا بردن او به جایی كه دوست دارد خوشحال كنید.


از وسایل مورد علاقه كودك كمك بگیرید

اگر خرید طولانی مدت دارید در طول خــریـد می‌توانید عروســك یـــا وســیــلـــه‌ای از اسـبــاب بازی‌های كودك را بیاورید تا در فواصل خرید با آن مشغول شود. به هر حال خرید كردن برای كودكان كار طاقت فرسایی است.


وقتی كودك شما در حیاط نمی‌ماند و به خیابان می‌رود

بعضی از كودكان وقتی از محیط خانه بیرون می‌روند گمان می‌كنند وارد یك محوطه بزرگ بازی شده‌اند و هیچ محدوده‌ای در كار نیست و می‌توانند در را باز كنند و برای بازی به كوچه یا خیابان هم بروند. حتی اگر محله شما امن باشد شما باید برای بازی كودك محدوده مشخص كنید و به او تاكید كنید كه نباید به هیچ عنوان از محدوده خارج شود. در عین حال خودتان هم باید مدام به او سركشی كنید تا هر لحظه كه بخواهید بدانید او كجاست و چه می‌كند. تا وقتی كه كودك نتواند احساس مسئولیت كند باید او را مجبور كنید تا از قوانین شما اطاعت كند. وقتی به كودك آموزش می‌دهید باید او را وادار كنید كه قوانین را برایتان تكرار كند تا مطمئن شوید برداشت او از صحبت‌های شما درست است. محدوده بازی را به روشنی برای كودكتان مشخص كنید. اگر لازم باشد می‌توانید روی دیوار حیاط را علامت رنگی بزنید تا بداند كجاها می‌تواند بازی كند. آزادی كودك را به تدریج كه بزرگتر شد و توانست از خودش مراقبت كند بیشتر كنید. البته همه كودكان مانند هم نیستند.


برخی قوانین ایمنی را به كودكتان بیاموزید

اولا قوانین را به روشنی برای كودكان بیان كنید. دستورات شما بهتر است شكل مثبت داشته باشند نه منفی. یعنی روی كارهایی كه می‌تواند انجام دهد متمركز شوید. نه روی «نكن»‌ها. برای مثال می‌توانید به كودكتان بگویید: «می‌توانی گل‌ها را تماشا كنی. می‌توانی گل‌ها را بو كنی و نباید آنها را بخوری یا بكنی». یا: «وقتی از خیابان می‌خواهی رد شوی، دوطرف را نگاه می‌كنی و وقتی ماشین نمی آمد می‌توانی از خیابان رد شوی».

وقتی كودكتان همراه شماست همین قوانین را كمی هم اغراق شده به او یاد می‌دهید. مثلا وقتی همراه كودكتان قدم می‌زنید به او می‌گویید هنگام رد شدن از خیابان بایست، نگاه كن، گوش كن، رد شو. و خودتان هم همراه با او همه این‌ها را انجام می‌دهید تا دقیقا ببیند چه می‌كنید. همچنین برخی پیامدهای عدم رعایت نكات ایمنی را به كودك نشان دهید. كودكان انتزاعی نیستند و باید پیامدهای بی‌احتیاطی را از نزدیك ببیند تا آنها را درك كنند. به كودك نشان دهید كه چطور یك اتومبیل توانسته یك گربه را بكشد و یا برخی گزارشات تلویزیونی تصادفات را به او نشان دهید. برخی پدر و مادرها چندان حوصله و بردباری لازم را برای این آموزش‌ها ندارند و از طرفی توقع دارند كودكشان خودبخود همه این‌ها را بداند و انجام دهد. جزء این پدر و مادر‌ها نباشید!




منبع : سلامت نیوز

نكته‌های طلایی برای بیرون رفتن با كودك

مطالب مرتبط