ماساژ نواحی مختلف بدن نوزاد طبق چه اصولی باید صورت بپذیرد چه توصیه هایی در...
تماس پوستی یکی از راه های رشد مغزی و از عوامل موثر رشد روانی نوزاد است. نوزاد از همان دقایق اول تولد، تماس پوستی را نیاز دارد. از این رو پس از تولد بهتر است نوزاد روی سینه مادر قرار گیرد ؛ چرا که تماس پوستی با بدن نوزاد و در آغوش کشیدن او برای والدین نیز بسیار موثر است، این امر به برقراری روابط عاطفی بین والدین و نوزاد، ایجاد حس اعتماد به نفس و آرامش روانی در نوزاد و شخصیت آینده او کمک بسیار موثری می کند.
تماس های پوستی به طور منظم ودر سطح وسیع مانند ماساژ دادن بدن نوزاد و یا مراقبت آغوشی ( بستن کانگوریی کودک در آغوش والدین )، علاوه بر آن که در تکامل کودک بسیا رموثر است، برای والدین بخصوص مادران که معمولاً پس از زایمان مضطرب و نگران و گاهی افسرده هستند، نیز بسیار کمک کننده است. همچنین با برقراری آرامش در کودک، سرعت تکامل نوزاد افزایش یافته و همین امر موجب ارتقای سطح روحی و روانی کادر نیز می شود.
یکی از قدرتمندترین روش های برقراری ارتباط عاطفی بین والدین و نوزاد، نزدیکی جسمانی و تماس پوستی است. نوزادان نارس را به جای قرار دادن داخل یک انکوباتور می توان روی سینه مادر یاپدر گذاشت و بهبود جسمانی او را تسریع بخشید. پس لازم است والدین اوقات بیشتری رابا آرامش به نشستن در کنار نوزاد ودرآغوش گرفتن او اختصاص دهند.
نوزاد محیط خود را از سه طریق دیدن، شنیدن و تماس های پوستی بیشتر می شناسد و در این میان تحریکات مغزی از طریق لمس و ماساژ تاثیر بیشتری دارد.
بهترین محرک برای نوزاد چهره انسان است که از این میان افرادی که دارای صداهای زیر وبلند هستند، جذابیت بیشتری برای نوزاد خواهند داشت. بنابراین می توان گفت، بهترین محرک صوتی نوزاد، صدای انسان بخصوص صدای زنانه است.
شکل گیری پیوندهای عاطفی روندی بسیار ویژه است ؛ تجربه ای است شگفت انگیز که درطی آن، والدین و کودک یاد می گیرند که یکدیگر را دوست بدارند. این ارتباط ممکن است به محض آن که والدین چشمان خود را برای نخستین بار به روی کودک می گشایند، شکل گرفته و یا ممکن است ماهها طول بکشد وماساژ این امکان را برای والدین فراهم می کند که این ارتباط هر چه زودتر برقرار شود.
برگرفته از: کتاب ماساژنوزادان وشیرخواران از انتشارات شرکت پژواک آرمان
ماساژ نواحی مختلف بدن نوزاد طبق چه اصولی باید صورت بپذیرد چه توصیه هایی در...
در زمانهای گذشته والدین ایرانی به ماساژ دادن کودکان خود اهمیت زیادی قائل بودند و...
آيا مي دانيد نوزاد شما به چه فکر مي کند يا نگران چيست؟ بهتر است...