فراموش نشود که هرچند ترانه های کوتاه برای کودکان جذاب تر است، اما اشعار پرسش و پاسخ دار یا داستانهای موزون طولانی تر هم برایشان جذاب است. سوال و جواب در ترانه خوانی، جنبه منطقی ذهن کودک را نیز تقویت می کند. هنگام انتخاب موسیقی برای کودکان، توجه داشتن به تناسب میان کلمات وملودی ترانه بسیار مهم است. معنی کلمات باید در سبک موسیقی منعکس شده باشد.
جمله بندی اشعار و ملودی نیز باید همزمان و منطبق بریکدیگر باشد در واقع کلمات و ملودی باید مانند آستر و رویه، یکدیگر را کامل کنند. یکی از اساسی ترین اهداف موسیقی، غنی کردن زندگی کودک از طریق تجربیات موسیقایی او و کمک به پرورش حس زیبایی شناسی اوست.
وجود یک برنامه متعادل در کنار سایر فعالیتیهای زندگی کودک می تواند بسیار رضایت بخش باشد و پرداختن به موسیقی نباید به شکل یک وظیفه اجباری و زجر آور به او تحمیل شود. اگر موسیقی مربوط به سن کودک باشد، و حس حاکم برفضایی را که فرزند دوست دارد برایش درست کند، می تواند این تاثیرات را داشته باشد:
• شادابی و نشاط
• آرامش روحی و رانی ( باانرژی اضافی )
• آمادگی ذهنی برای فراگیری مطلب
موسیقی می تواند میزان دقت و تمرکز را در میان کودکان وبزرگسالان بسیار افزایش دهد. دانشمندان با انجام تحقیقاتی ادعا کرده اند که می توانند یک ساز موسیقی را بنوزاند باهوش ترند، زندگی اجتماعی بهتری دارند و در تحصیلات خود موفق ترند.
موسیقی به دو شکل می تواند به بهبود وضع جسمی و روحی فرد کمک کند به طوری که در شنونده باعث تحریک واکنش های عاطفی و ذهنی می شود. قرار گرفتن کودکان درمعرض موسیقی چه آنها که موسیقی می نوازند و چه آنهایی که به آن گوش می دهند اثرات بسیار مفیدی روی قدرت شنیداری آنها دارد.
محقق دونالدهاگس در این باره گفته است: هیچ چیزی مانند موسیقی نمی تواند همه قسمت های مغزی را فعال کند. زمانی که کودکان با موسیقی آشنا می شوند قسمت های زیادی از مغز آنها به طور همزمان تقویت می شوند که از جمله می تواند به مرکز زبان آموزی و محاسباتی اشاره کرد. کودکانی که موسیقی گوش می دهند قدرت شنیداری آنها به طور قابل توجهی افزایش پیدا می کند که همین عامل سبب می شود مهارتهای زبان آموزی آنها رشد چشمگیری داشته باشد.
این کودکان بهتر می توانند الگوهای زبانی را تقلید کرده و فراز و فرودهای خاص هر زبان را تحلیل کنند که همه این مسائل به بهترین شکل می توانند روی مهارتهای زبان آموزی تاثیر مثبت داشته باشد. تحقیقات نشان داده که کودکان حتی قبل از تولد نیز می توانند به صدای موسیقی گوش داده و آن را به خاطر بسپارند. کودکانی که موسیقی می آموزند در آینده در امتحاناتی که رابطه مستقیم با قدرت شنیداری دارند نتایج بسیار بهتری می گیرند.
به طور کلی تحریک مثبت مغز بوسیله تصویری زیبا، رایحه ای دلپذیر، موسیقی مسحور کننده و تغدیه صحیح باعث آزاد سازی مقدار معینی ترشح هورمون سروتونین و در نتیجه احساس خوشایند سرور و شادمان در فرد می شود.
برگرفته از: کتاب ماساژ نوزادان و شیرخواران از انتشارات شرکت پژواک آرمان