تعداد دندانهای شیری بیست عدد (در هر آرواره ۱۰ عدد) بوده که به مرور میافتند و ۳۲ عدد دندان دائمی جای آنها را میگیرند.تکامل این دندانها از دوره جنینی آغاز میشود و بعد از تولد در سنین شش ماهگی در میآیند.
تعداد دندانهای دائمی ۳۲ عدد (۱۶ عدد در هر آرواره) میباشند.رشد آنها از شش ماهگی آغاز میشود و تا بیست سالگی که دندانهای عقل در میآیند ادامه مییابد.
دندانهایی که در وسط و قسمت جلویی
دهان وجوددارند و به راحتی قابل دیدن هستند دندانهای پیشین نام دارند.۴ دندان پیشین در بالا و ۴ دندان در پایین قرار دارند.دندانهای پیشین سطح صافی دارند و برای بریدن و خردکردن به کار میروند.
چهار دندان نیش در مجموع در دهان وجود دارد که ۲ تای آنها در بالا و دو تای دیگر در پایین قرار دارند.این دندانهای نوکتیز برای پارهکردن غذا و سوراخکردن استفاده میشوند.
به هشت دندان کوچکی که دوبهدو کنار دندانهای نیش قرارمی گیرند دندانهای آسیای کوچک گفته میشود.
به دوازده دندان که در چهار بخش انتهایی طرفین فکهای بالا و پایین قرار میگیرند، دندانهای اسیای بزرگ گفته میشود.آنها را دندانهای اسیای اول، دوم، سوم (دندان عقل) هم مینامند.
وقتی فرد به سن ۱۶ تا ۲۰ سالگی میرسد ۴ دندان آسیای بزرگ (آسیای بزرگ سوم)وی در انتهای دهان شروع به رشد میکنند که با نام دندان عقل شناخته میشوند.این دندانهادر جویدن غذا نیز تأثیر بسزایی ندارند، اما بعضی افراد معتقدند که این دندانها در
انسانهای اولیه برای جویدن و خرد کردن
غذا به کار میرفتهاست.