تاریخ انتشار: 11 آبان 93 | بازدید: 1582 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

اسهال

اسهال حالتی است که به صورت افزایش دفعات مدفوع ( بیش از 3 بار در روز) مقدار مدفوع بیش از cc 200 در روز وتغییر در قوام مدفوع( به شکل مایع) مشخص می شود.

افزایش دفعات و مقدار مدفوع، کرامپ و نفخ شکمی، افزایش صداهای روده، احساس سریع دفع مدفوع، انقباض و اسپاسم دردناک مقعد قبل از هر بار اجابت مزاج، تشنگی، بی اشتهایی، تهوع، استفراغ، خستگی، ناخوشی

- جهت فروکش کردن دوره حاد بیماری و به منظور افزایش مقاومت و حفظ نیرو در بستر استراحت کند
- مصرف مایعات فراوان تا زمانی که حمله اسهای فروکش کند. در موارد شدید محلولی از آب نمک و گلوکز را در فواصل نیم ساعته مصرف کند تا ادرار کمرنگ شود.  بیمار می تواند در منزل محلولی از یک قاشق چای خوری نمک یا قاشق چای خوری جوش شیرین و چهار قاشق چای خوری شکر را در یک لیتر آب تهیه و میل نماید.
- پس از فروکش کردن اسهال به تدریج از آبمیوه های رقیق و کم شیرین، چای کمرنگ، آب گوشت، ژلاتین، غلات، میوه های پخته، برنج، سوپ، فرنی، موز( جایگزینی پتاسیم ) و... استفاده نماید. معمولاً بیمار پس از 3-2 روز می تواند رژیم معمولی خود را از سرگیرد.
- اجتناب از مصرف غذاهایی مانند قهوه، چای، نوشابه های گازدار و حاوی کافئین، الکل، میوه و سبزیجات خام، شیر، غذاهای پرادویه، غذاهای چرب، غذاهای بسیار داغ یا سرد، شیرینی و هر غذایی که باعث تشدید اسهال می شود.
- اگر استفراغ بیش از 24 ساعت ادامه یافت توصیه می شود از راه دهان چیزی مصرف نکند و در صورت لزوم مایعات وریدی تجویز می شود.
- در صورت تجویز آنتی بیوتیک دوره درمان را کامل نماید و دارو را در ساعت مقرر مصرف کند و در صورت ایجاد علائم کرامپ شکمی، اسهال، تهوع، استفراغ دارو را قطع کند و به پزشک مراجعه کند.
- از مصرف الکل، داروهای سرماخوردگی و ضدآلرژی همراه با داروهای ضد اسهال جلوگیری نمایید. داروهای ضد اسهال ممکن است باعث بروز علائم نفخ، خشکی دهان، تب، کوتاهی تنفس،تهوع، بی اشتهایی، درد معده و یبوست شوند.
- درصورت تجویز بیسموت توجه داشته باشید این دارو ممکن است زبان و مدفوع را موقتاً تیره نماید.
- برای مراقبت از ناحیه اطراف مقعد پس از هر بار اجابت مزاج، محل را با آب گرم و صابون شسته و به آرامی خشک کنید.

 

 

اسهال
برچسب ها:

مطالب مرتبط