تاریخ انتشار: 15 شهریور 94 | بازدید: 1689 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

خوابيدن به پشت، بازي روي شكم-قسمت اول

استفاده طولاني مدت از كالسكه، رورؤك و صندلي ماشين توصيه نمي شود چرا كه باعث ايجاد فشار به پشت كودك مي شود.

كداميك از مواردي كه براي ايمني كودك زماني كه به روي شكم خوابيده است مهم هستند؟
1- بچه هاي سالم زماني كه به پشت مي خوابند براي خواب شب يا خواب ميان روز در امنيت هستند. خواباندن بچه ها به پهلو به ايمني روش خوابيده به پشت نيست و توصيه نمي شود.
2- خوابيدن روي شكم براي نوزاداني توصيه مي شود كه شخصي در نزديكي آنها حضور داشته و آنها را تماشا مي كند. نوزاد شما به اين فعاليتها نياز دارد تا زمانيكه عضلات رشد پيدا كرده و قوي شوند. به خاطر داشته باشيد: خوابيدن به پشت و براي بازي روي شكم...
- چه زماني نوزاد مي تواند روي شكم قرار بگيرد؟
در شروع درروز اول كه از بيمارستان مرخص و به منزل يا مركز نگهداري كودك مي رود براي بازي و فعاليت در زمان بيداريش مي باشد. روي شكم دو تا سه بار در روز براي زمان كوتاه حدود 3 الي 5 دقيقه مناسب است.
افزايش اين ميزان دفعات با توجه به لذت بچه، فعاليتش و عملكرد او مي باشد.
بهترين زمان براي انجام اين فعاليت زمان تعويض پوشك و يا بعد از بيدار شدن از خواب است.
قراردادن بچه روي شكم او را براي زماني كه مي خواهد به سمت ناف سربخورد يا بخزد آماده مي كند.
هر چه بچه رشد بيشتري پيدا مي كند احتياج دارد كه زمان بيشتري روي شكم قرار بگيرد. اين كار به قويترشدن اوكمك مي كند.
زمانيكه كودك دوست ندارد بر روي شكم قرار بگيرد چه بايد كرد؟
بعضي از كودكان براي دفعات اول دوست ندارند روي شكم قرار بگيرند، خودتان اين كار را انجام دهيد(روي شكم بخوابيد) و يا از يك عروسك براي بازي و رسيدن كودك به آن استفاده كنيد.
در نهايت كودك شما از قرارگرفتن روي شكم لذت خواهد برد.
آيا خواباندن بچه به پشت، باعث صاف شدن پس سر او مي شود؟
اكثرخانواده ها و افرادي كه از كودكان نگهداري مي كنند، معمولاً نگران اين موضوع هستند كه وقتي كودك به پشت مي خوابد باعث صاف شدن پس سر او مي شود. اين تصور كه كودك بزرگ شود و پشت سرش صاف بماند ناراحت كننده است، در صورتي كه معمولاً با رشد آنها سر نيز رشد و به شكل گرد در مي آيد. (بزرگتر شدن او و چرخش و بلند كردن سر و به تدريج تنه، در تغيير شكل سر كودك مؤثر است.)
1- تغيير وضعيت خواب كودك در تخت : به این شكل که يك در ميان، يك بار سر به سمت بالاي تخت و در دفعه ديگر پاها را در قسمت بالاي تخت بگذاريد.
اينكار باعث حركت خود به خودي كودك به سمت روشنايي و تغيير پوزيشن مي شود. اين عمل باعث كم شدن فشار موضعي به سر كودك مي شود.
2- وقتی كودك بيدار مي شود پوزيشن او را تغيير دهيد. استفاده طولاني مدت از كالسكه، رورؤك و صندلي ماشين توصيه نمي شود چرا كه باعث ايجاد فشار به پشت كودك مي شود.
3-  زماني را به گرفتن كودك در آغوش بگذرانيد. يا اينكه بازي او را در سطح زميني در هر دو حالت خوابيده بر روي شكم و خوابيده به پشت تماشا كنيد.
4- تغذيه با سينه مادر براي كودك نرمال و تغيير متناوب پستانها در طول تغذيه در صورتي كه كودك با شيشه شير تغذيه مي شود، تغيير جهت شيرخوار در هر بار تغذيه توصيه مي شود.( يك بار از چپ در آغوش گرفته شود بار ديگر از راست)

برگرفته از:
وبسایت کودک سالم – آکادمی پزشکان اطفال آمریکا

خوابيدن به پشت، بازي روي شكم-قسمت اول

مطالب مرتبط