تاریخ انتشار: 10 آذر 93 | بازدید: 1822 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

توصیه های تغذیه ای مربوط به دوران شیردهی

توجه داشته باشید که مصرف شیرمادر به تنهایی بهترین روش  تغذیه نوزاد در 4 تا 6 ماه اول زندگی می باشد و بهتر است برای تامین رشد و سلامت مطلوب کودک تا 2 سالگی در کنار تغذیه تکمیلی ، از شیرمادر نیز استفاده شود.
تغذیه کودک با شیرمادر علاوه بر مزایایی که برای کودک دارد امتیازات زیادی نیز برای مادر دارد که از آن جمله  می توان به موارد زیر اشاره کرد:  کمک به تناسب وزن مادر ، کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه ، ترمیم  سریعتر بافت رحم و جلوگیری از خونریزی زیاد ، جلوگیری از قاعدگی و بارداری به صورت طبیعی ، ( البته اگر روند شیردهی منظم باشد). صرفه اقتصادی برای خانواده


توجه داشته باشید که تغذیه مادر در میزان  تولید شیر اثر می گذارد ولی بر کیفیت شیرمادر موثر نیست حتی شیرمادرانی که دچار سوء  تغذیه هستندبه علت استفاده از ذخایر بدن مادر اغلب  نیاز نوزاد را تامین می کند. بنابراین  تغذیه مناسب  مادر برای سلامت خود او بیشتر  اهمیت دارد.
جهت جلوگیری از تخلیه  ذخایر آهن  بدن مادر و پیشگیری از ابتلاء به کم خونی مصرف مکمل آهن تا 3 ماه بعد از زایمان  توصیه می شود.


نیاز به روی و فسفر  در این دوره افزایش می یابد بنابراین  منابع غذایی  غنی از روی مانند گوشت، غذاهای دریایی ، مغزهای گیاهی ، شیر ، کاهو ، غلات سبوس دار و همچنین منابع غذایی  غنی از فسفر مانند شیر ، انواع گوشت ، ماهی ، کاهو ، گردو ، حبوبات  و مغزها را در برنامه غذایی  خود بگنجانید.
از مصرف ادویه ها و چاشنی ها ، سیر و پیاز ، قندهای مصنوعی مانند:  ساخارین و آسپارتام ، دم کرده های گیاهی به میزان زیاد خودداری کنید .
مصرف سبزیجات  نفاخ مانند:  انواع کلم ، ترب ، باقلا ، پیاز و حبوبات  که ممکن است ایجاد دل درد در نوزاد شود را بخصوص در 6 ماهه اول کاهی دهید.
حداقل 6 تا 8 لیوان  مایعات  در روز جهت پیشگیری از کمبود مایعات مصرف کنید.
چند هفته  بعد از زایمان  با تنظیم شیر دهی  می توانید ورزش را شروع کنید. 


توجه داشت باشید که ورزش سبک و هوازی  برای شما مناسبتر است و همواره قبل از ورزش کردن نوزاد خود را شیر دهید.
توجه داشته باشید که کم کاری غده تیروئید ، مصرف زیاد آنتی هیستامین ، مصرف زیاد کافئین ، فقر رژیم غذایی، باقی ماندن قطعاتی از جفت در بدن مادر ، خستگی و استرس زیاد واستعمال دخانیات از دلایل کاهش شیر مادر است.


مواردی که تغذیه با شیرمادر توصیه نمی شود عبارتند از:
شیمی درمانی مادر ، ابتلاء مادر به بیماری سل ، اعتیاد مادر ، ابتلاء مادر به ویروس HIV وزمانی که شیرمادر نوزاد  را سیرنمی کند ( علامت آن عدم افزایش وزن و قد نوزاد یا مشاهده ادرار غلیظ و زرد نوزاد می باشد. )
مصرف روزانه 1 لیوان ماء الشعیر توصیه می شود.
قطره شیرافزا و عرق رازیانه س به شیردهی بهتر کمک می کند.


دکتر بهزاد جدیری
فوق تخصص نوزادان

توصیه های تغذیه ای مربوط به دوران شیردهی
برچسب ها:

مطالب مرتبط