×

هشدار

JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 378
تاریخ انتشار: 5 بهمن 93 | بازدید: 6026 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آترزی کوان



    آترزی کوآن یکی از علل انسـداد بینی در نوزادان می باشد در این نوع انسـداد سوراخ های خلفی بینی مسـدود بوده و عبور جریان هوا را دچار  اختلال می کند..
   کوآن ها در بین هفته های 7-3 جنینی با پاره شدن غشاﺀ تکامل می یابند .
اگر این پارگی ناکامل باشد یا رخ ندهد، یک بافت در راه هوایی بینی باعث یک انسداد یا باریکی می شود که ممکن است با بیماریهای دیگری همراه باشد.
   اگر آترزی کوآن دو طرفه باشد در مدت کوتاهی بعد از تولد تشخیص داده می شود .
در حالی که نوزاد هنوز در بیمارستان است ولی اگر آترزی کوآن یک طرفه باشد ممکن است بدون علائم بوده و نوزادمرخص شده و به منزل برود بدون اینکه تشخیص داده شود.

علل آترزی کوآن چیست؟

علت آترزی کوآن ناشناخته است.
 ولی به نظر می رسد یک بافت نازک ناقص جدا شده در ناحیه دهان و بینی در طول رشد جنینی باقی مانده و بعد از تولد نیز همراه نوزاد است و باعث اترزی کوان شده است.
 این نوع انسداد بیشترین نوع آنومالی بینی در نوزادان تازه متولد شده  می باشد که در حدود یک در هفت هزار تولد زنده است .
این حالت در دختران دو برابر پسران است و در بیش از نیمی از نوزادانیکه این مشکل را دارند مشکلات مادرزادی دیگری نیز دارند .
آترزی کوآن معمولا در زمان کوتاهی بعد از تولد در حالی که نوزاد در بیمارستان است تشخیص داده می شود
علائم آترزی کوآن
   معمولا نوزادان تنفس از طریق بینی را ترجیح می دهند و بطور نمونه نوزادان فقط موقع گریه کردن از طریق دهان نفس می کشند نوزادان دچار آترزی کوآن مشکل نفس کشیدن داشته و به همین دلیل گریه می کنند.
آترزی کوآن می تواند یک طرفه یا دو طرفه باشد . اگر هردو طرف راه هوایی بینی را درگیر کند باعث مشکلات تنفسی حاد شده و نوزاد دچار سیانوز و نارسایی تنفسی می شود .
  در نوزادانی که آترزی کوان دو طرفه دارند ممکن است موقع زایمان به احیاﺀ کردن احتیاج داشته باشند.
   آترزی کوآن دو طرفه یک اورژانس حاد و کشنده است.
 نوزاد تا شش هفتگی به جز در موارد گریه کردن اجبارا ازبینی تنفس می کند. بنابراین در مواقعی که دهانش بسته است مثلا هنگام استراحت و خوابین یا شیر خوردن دچار سیانوز،  هیپوکسی و  برادیکاردی می شود .
در موقع فعالیت و گریه کردن سیانوز  برطرف می شود.
   اگر آترزی کوآن یک طرفه باشد،گرفتگی یک طرفه بینی و ترشح غلیظ یا چرکی در سمت درگیر وجود خواهد داشته و ممکن است تا سنین بالا تشخیص داده نشود.
  وقتی که نوزاد از طریق دهان نفس می کشد یا گریه می کند قفسه سینه ا ش منقبض می شود . در آن واحد نمی تواند هم شیر بخورد و هم نفس بکشد.

راه های تشخیص چیست؟

1 - معاینه بالینی ممکن است گرفتگی بینی را نشان دهد.
2- عدم عبور کاتتر از سوراخ های بینی
3 - سی تی اسکن بینی
4-  آندوسکوپی بینی
5- عکس بینی (X-rayبینی)

درمان چیست؟

   چون در روزهای اول عمر نوزاد هنوز تنفس از راه دهان را یاد نگرفته و اگر دچار انسداد سوراخ های خلفی بینی باشد مجبور است هنگام مکیدن پستانک یا پستان مادر آن را مکررا رها کند و این امر باعث خستگی و تغذیه ناکافی کودک خواهد شد.
بنابراین اگر نوزادی مبتلا به آترزی کوآن بوده و به طور اورژانسی نیاز به عمل ندارد تغذیه اش به وسیله پستانک مخصوص که به پستانک مک گاورن معروف است انجام می گیرد تا از خفگی اش جلوگیری شود.
  یک airway  باید جاگذاری کنیم تااینکه نوزاد بتواند نفس بکشد.در بیشتر موارد به لوله گذاری داخل تراشه یا تراکﺋوستومی نیاز میشود.
   اگر اترزی کوان یک طرفه باشدو نوزاد بتواند تنفس دهانی یاد بگیرد  واین نوع تنفس را تحمل کند، عمل جراحی اورا می توان تا سنین مدرسه  به تعویق انداخت.
عمل جراحی ممکن است ازطریق بینی و یا ازطریق دهان انجام شود.

مشکلات احتمالی بعد از عمل کدامند؟

   بعد از عمل انتظار داریم بهبودی کامل حاصل شود ولی ممکن است مشکلاتی نیز وجود داشته باشد مثل آسپیراسیون موقع تغذیه و یا در هنگام تلاش برای تنفس دهانی.  ارست تنفسی.  تنگی مجدد مجرا بعد از عمل.
آترزی کوان
برچسب ها:

مطالب مرتبط