تاریخ انتشار: 25 مرداد 94 | بازدید: 2123 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

پیشگیری از نابینایی نوزادان نارس

تنها 4 هفته برای پیشگیری از نابینایی نوزادان نارس فرصت است

ه گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دکتر 'رضا کارخانه'  در نشست خبری اولین همایش کشوری رتینوپاتی نوزادان نارس با بیان اینکه نجات کودکان نارس از نابینایی با مراجعه به هنگام به چشم پزشک مسیر می شود افزود: والدین نوزادان نارس باید آگاه باشند که نوزاد خود را در اولین فرصت پس از تولد طی معانیات چشم پزشکی قرار دهند.

وی افزود بیماری رتینوپاتی سیر سریعی دارد وبه سرعت منجر به نابینایی می شود که به هیچ عنوان قابل بازگشت نیست اما در صورت مراجعه به موقع به چشم پزشکان قابل پیشگیری ودرمان است.

کارخانه اظهار کرد: یکی از شاخص های پیشرفت هر کشور تصویب و درمان به موقع این بیماری است .

برنامه مبارزه با نابینایی سازمان جهانی بهداشت تاکید بر ریشه کنی  این بیماری می کند که تا سال 2020 نیاید هیچ نابینایی به دلیل مشکلات قابل پیشگیری رخ دهد.

وی افزود براین اساس نابینایی ناشی از بیماری های اکستابی مانند دیابت،  رتینوپاتی نوزادان نارس، تراخم وآبله باید تا سال 2020 درجهان ریشه کن شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد : درکشور ما نیز برنامه ملی غربالگیری وضعیت چشمی نوزادان نارس به تازگی ازطرف وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی به تمام دانشگاه ها و مراکز درمانی ابلاغ شده است.

تا براین اساس نوزادان نارس که به این مراکز مراجعه می کنند تحت  غربالگری رتینوپاتی قرار بگیرند.

رتینوپاتی نوزادان نارس ازسال 1942 درجهان شناخته شد نشانه این بیماری تشکیل یک پرده سفید در پشت مردمک چشم بود که مانع بینایی می شد.

این بیماری به تدریج شایع تر شد تا جایی که یک چسم پزشک  به نام دکتر کامپل متوجه شد نوزادان نارسی که به دلیل تکامل نیافتن ریه برای زنده ماندن درصدی بالای اکسیژن دریافت می کنند بیشتردچار نابینایی می شوند.

اما به تدریج با پیشرفت علم پزشکان متوجه شدند تنها اکسیژن عامل نابینایی نوزادان نارس نیست بلکه عواملی مانند وزن کم به هنگام تولد، سن پایین نوزاد و دریافت اکسیژن با غلظت بالا منجر به پیدایش بیماری می شود.

برگرفته از پورتال جامع سلامت خانواده.www.behsalva.com

پیشگیری از نابینایی نوزادان نارس

مطالب مرتبط