تاریخ انتشار: 3 شهریور 94
|
بازدید: 1845 مرتبه
|
دیدگاه: 0
درک دوران مادری و خلق و خوی این دوره: baby blues
گریه کردن و احساس ناراحتی از مهمترین علامت های آن به شمار می آیند. سایر علامت های دیگر شامل: اختلال در خواب، خستگی، واکنش های عاطفی قوی و تغییر شدید در وزن بدن می باشد.
اگر شما در روزها یا هفته های اول بعد از مادر شدن احساس گریه کردن ندارید، آدم خوش شانسی هستید. اگر شما به تازگی مادر شده اید، هر چند که شما به عنوان فردی هستید که به سختی احساسات غم یا خلق پائین را می تواند تحمل نماید، ولی به نظر می رسد که بعد از زایمان می توانید به خلق اولیه دست یابید. اغلب به این حالت baby blues گفته می شود و آن در 70 تا 80 درصد مادران جدید احساس می شود.
گریه کردن و احساس ناراحتی از مهمترین علامت های آن به شمار می آیند. سایر علامت های دیگر شامل: اختلال در خواب، خستگی، واکنش های عاطفی قوی و تغییر شدید در وزن بدن می باشد.
هورمون ها به عنوان شروع کننده
این مشکل است که به طور قطع دلیل افسردگی را بازگو نمائیم، اما یک توضیح پزشکی برای بعضی از علائم آن وجود دارد: تغییرات هورمونی در بدن این مادران در حال جریان است. زمانی که یک خانم حامله است، بدن وی هورمون های زنانه استروژن و پروژسترون در مقدار زیاد تولید می کند. اما در 24 ساعت اول بعد از تولد نوزاد، سطح این هورمون ها به سرعت پائین آمده و به سطح قبل از بارداری می رسد. محققان اعتقاد دارند تغییرات ناگهانی این هورمون ها ممکن است به افسردگی در تشابه با زمان قاعدگی که می تواند این علائم را شروع کند، منجر شود.
در بعضی از خانم ها، دلایل احتمالی دیگر این علائم بعد از حاملگی در هورمون های تیروئید است که توسط غده تیروئید تولید می شوند. این هورمون ها به تنظیم مسیری که بدن شما از انرژی استفاده می کند، کمک می نماید. سطح پائین هورمون های تیروئیدی می تواند دلیلی برای افسردگی، خلق عصبی، مشکل در خوابیدن و تمرکز کردن و افزایش وزن می باشد.
ترکیب این تغییرات در بدن شما و تغییرات ناگهانی در بدن- احساس نگرانی عدم احاطه بر مسئولیت های جدید، فشاری تحت عنوان مادر خوب وحس از دست دادن زندگی که قبلا داشته اید- شما را مستعد دریافتbaby blues می نماید.
مواجهه با baby blues
برای اغلب مادران، baby blues زودگذر است که معمولا در چند روز یا یک هفته بعد از زایمان از بین می رود. علائم معمولا سخت نیستند. راه های ساده و موثر برای برطرف کردن آنها:
1) زیاد خوابیدن: زمانی که فرزندتان خواب است، چرتی بزنید.
2) فشار را از روی خود بردارید: شما هر چیزی را نمی توانید به تنهایی انجام دهید .ی چه کسی می تواند؟ کارهایی را که توانایی آن را دارید انجام دهید و بقیه کار ها را به همراهانتان محول کنید.
3) از تنها ماندن طولانی مدت اجتناب نمایید.
4) از همسر یا شریک، افراد خانواده و دوستان کمک بگیرید.
5) به گروههای حمایتی مادران جدید بپیوندید.
6) زیاد ورزش کنید.
:
رفرنس :وبسایت کودک سالم – آکادمی پزشکان اطفال آمریکا