تاریخ انتشار: 15 مهر 94 | بازدید: 2224 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

خود مراقبتی زنان

آنان معمولا سلامت اعضای خانواده از کودک تا نوجوان و سالمند را مديريت می کنند . اما متاسفانه کمتر به سلامت خود توجه داشته وکمترين وقت را به سلامت خود اختصاص می دهند.حتی در بعضی موارد پيشگيری از بيماری را مغاير با شأن و منزلت خود می دانند ! اين مساله موجب تجمع عوامل خطردر بدن آنان شده و در مورد يکفيت زندگی شان در سال های پايانی دوره ميانسالی، با مخاطرات زيادی مواجه می شوند .
●●●
سلامتی : يعنی برخورداری از وضعيت مطلوب جسمی ، روحی ، روانی و اجتماعی نه فقط نبود بيماری و ناتوانی . انسان سالم ، انسانی است که از نظر جسمانی سالم ، از نظر فکری بی عيب ، از لحاظ روانی شاد ، از لحاظ اجتماعی فعال ، از نظر اقتصادی مولد و از نظر فرهنگی مسئول باشد.
●●●
شيوه زندگی سالم : يعنی تمرين عادات خوب و سالم و بکار بستن آن ها در تمام مراحل زندگی و همچنين دوری جستن ازعادات زيان بار و غير سالم .انتخاب شيوه زندگی سالم عامل مهمی در تامين ، حفظ و ارتقای سلامتی است.
●●●
پيشگيری : يعنی مقابله با شرايط مضر سلامتی . پيشگيری می تواند شامل اقداماتی باشدکه:
قبل از ايجاد بيماری يا اختلال صورت می گيرد ، مثل واکسيناسيون
 پيشگيری سطح اول
 برای تشخيص بيماری در مراحل اوليه آن صورت می گيرد تا درمان هرچه زودتر انجام شود ، مثل ماموگرافی برای تشخيص سرطان سينه در مراحل اول آن
 پيشگيری سطح دوم
برای توانبخشی پس از بيماری و کاستن از ناتوانی و عوارض بيماری انجام می شود تا کیفيت زندگی افزايش يابد
پيشگيری سطح سوم
برای انجام اقدامات پيشگيرانه افراد بايد به مراکز ارائه دهنده خدمات مراجعه نمايند و يا اين که خود فرد با توجه به عوامل خطر و علائم بيماری برای تشخيص زود هنگام اقدام نمايد
منبع : کتابچه خودمراقبتی ميانسالان - وزارت بهداشت، درمان و آموزش
پزشکی – سال
خود مراقبتی زنان

مطالب مرتبط