تاریخ انتشار: 25 مهر 94 | بازدید: 2813 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

توصیه های غذایی در اسهال حاد



باید طبق توصیه ORS اساس درمان بسیاری از بیماران اسهالی را تشکیل می دهد. پودرهای ORS 1 استفاده صحیح از

را در یک لیتر (حدود ORS باید یک بسته ORS پزشک آماده شده و تا زمانی که اسهال ادامه دارد مصرف شوند برای تهیه محلول

چهار لیوان) آب جوشیده ولرم حل نموده پس از سرد شدن به ازای هر بار دفع مدفوع اسهالی آنرا مصرف نمود مقدار توصیه شده 10 میلی لیتر از محلول آماده شده به ازای هر کیلوگرم وزن بیمار پس از هر بار اسهال است به عنوان مثال در یک کودک 15 کیلویی پس از هر بار دفع اسهال باید 150 میلی لیتر از این محلول خورانده شده.

محلول آماده شده حداکثر تا 24 ساعت در یخچال قابل نگهداری می باشد.

از افزودن هرگونه ماده دیگر ( شکر. آبمیوه. ماست و ...) به محلول اجتناب شود.



2.در طول بیماری اسهال حاد .تغذیه بیمار باید مانند گذشته ادامه یابد . در شیر خواران . مصرف شیر خشک یا شیر مادر نباید قطع شود. شیر گاو یا شیر خشک های تهیه شده از شیر گاو در کودکان مبتلا به اسهال حاد در تمامی موارد بجز در مواردیکه طبق نظر پزشک و حساسیت به پروتئینهای شیر گاو یا عدم تحمل لاکتوز موجود در ان وجود داشته قابل مصرف می باشند.

3 در بیمارانی که حجم دفعات مدفوعشان به وضوح با مصرف مواد غذایی لاکتوز دار ( شیر و فرآورده های لبنی ) افزایش می یابد یا با نظر پزشک اسهال طولانی آنان به عدم تحمل لاکتوز موجود در شیر مربوط است به مدت کوتاهی می توان ار رژیم غذایی فتقد لاکتوز استفاده نمود.

4. از مصرف مواد غذایی دارای چربی زاید خودداری کنید. زیرا پس از اسهال حاد ممکن است جذب چربیها مختل شده اسهال چرب ایجاد شود پس از بهبودی اسهال تا 2-1 هفته باید به رژیم غذایی کودکان مبتلا به اسهال حاد چند قاشق روغن مایع نیز افزوده شود تا انرژی از دست رفته در بیماری جبران گردد.

5. از مصرف محصولات غذایی حاوی قندهای ساده نظیر آب میوه های شیرین نوشابه و آب قند خودداری کنید زیرا اینها می توانند اسهال را تشدید کنند.

6. مصرف کمتر ماست و شیر سویا در کودکان می تواند قوام مدفوع را کمی سفت تر کند اما روی دفع آب و املاح بدن تاثیری ندارد.

ولی در مطالعه ای اخیر که بر روی گروهی از شیرخواران در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه انجام شده مصرف ماست در اسهال حاد غیر خونی باعث کاهش مدت بستری کاهش دفعات اسهال و افزایش وزن شده است.

از طرفی در تحقیقی دیگر استفاده از ترکیب روی و پروبیوتیک ها (باکتری مفید) نظیر استافیلوکک ترموفیلوس. بیفیدوباکتریوم لاتیس و لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس بر درمان اسهال حاد خردسالان موثر بوده است و در مجموعی از مقالات علمی نقش مفید پروبیوتیک ها در درمان اسهال به اثبات رسیده است .

در زمینه اسهال مسافران محدود نمودن رژیم غذایی با بهبودی بیماری در ارتباط نیست.



برگرفته از : کتاب تغذیه و رژیم درمانی در بیماریها - دکتر غلامحسین فلاحی

توصیه های غذایی در اسهال حاد
برچسب ها:

مطالب مرتبط