×

هشدار

JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 378
تاریخ انتشار: 2 بهمن 93 | بازدید: 3794 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

علائم رفتاری تنش درنوزادان نارس

نوزاد شما می تواند با رفتارهای متعددی به شما نشان دهد که حال او چگونه است. اما به ذهن خود بسپارید که در نوزاد کوچک شما علائم تنش ، بیش از علائم خوشحالی دیده می شود.  تنها زمانی که سن جنینی پس از تولد نوزادتان به حدود 38 هفته  برسد شما علائمی را که در ادامه توضیح داده می شود ، می توانید مشاهده نمایید.  نشانه هایی دال بر " من می خواهم بازی کنم ، مرا مشغول کنید ، " و یا علائمی که شما از صمیم قلب از آنها استقبال می کنید.
آنچه که در ادامه می آید علائم تنش است که شما باید زمانی که نوزادتان در زیر گرم کننده تابشی ( وارمر) ، درون انکوباتور و یا داخل تخت ( کات )  قرار دارد ، به آنها توجه کنید:
1-    سندرم انگشتان سفید : نوزاد  معمولاً دستهایش را در حال مشت قرار می دهد ، ولی  نوزاد نارس زیر 32 هفته معمولاً وقتی  که آرام می خوابد ، دستهایش را باز نگه م یدارد. او چنان قدرت یا توان عضلانی  را ندارد که بتوان عضلات خود را به شکل مشت در بیاورد. هر چه نوزاد شما رسیده تر گردد ، متوجه می شود که وضعیت  مشت شده شبیه دستان نوزاد رسیده ( ترم ) ، یعنی خم شدن تمام انگشتان به داخل کف دست  ، را پیدا می کند.
اما هرچه که وضعیت دست مشت شده  معمول است ، اما مشت محکم و سفت حالتی غیرمعمول می باشد.  انگشتان سفید ناشی از مشت محکم است و حتی نارس ترین  نوزاد ها هم نباید انگشتان سفید داشته باشند. ما متوجه شده ایم که این حالت  در نوزاد می تواند نشان دهنده نوعی اضطراب باشد.
2-    انگشتان  باز شده و از هم جدا.  اگر شما  مشاهده کردید که انگشتان  نوزاد شما کاملاً کشیده و باز است ، این علامت تنش و اضطراب می باشد.  شما تمایل دارید که نوزادتان  آرام در آغوش  شما به حالت جمع شده قرار گیرد.  انگشتان باز و از هم جدا می تواند به طور ناگهانی  شروع شود ، اما برای مدت طولانی باقی بماند.
3-    پایین افتادگی گونه ها وچانه : از علائم خستگی است و نشان می دهد نوزاد شما انرژی کافی برای ادامه تماس با آن چه که برای او در حال رخ دادن است ، را ندارد.  دهان اوممکن است باز مانده و زبانش را بیرون بیاورد.
4-    بالا آوردن : بالا آوردن نوزاد می توان نشانه تحت فشار بودن وتنش باشد.اما در ابتدا  مقداری از آن به دلیل ضعف  تغذیه نوزادان نارس ، اجتناب ناپذیر می باشد. اگر در حین تغذیه و یا بلافاصله پس از آن برگشت محتویات  معده رخ می دهد ، علت احتمالی  آن نارسی دریچه  ارتباطی بین مری و معده است که هنوز به خوبی بسته نمی شود. پرستار می تواند به شما  در افتراق بین عق زدن ناشی از تنش  و آن چه که مربوط به نارسی نوزاد است ، کمک نماید.
هر زمان که شما مشاهده نمودید  که غذای هضم  شده ازدهان نوزاد شما بیرون می آید ، بلافاصله  نوزاد  را به شکم برگردانید تا  او نتواند آن چه را که استفراغ  کرده دوباره بخورد و یا  به مجاری هوایی و ریه  نوزاد وارد گردد.  او را به او آرامی از تخت بلند  کنید  به نحوی که دهان و بینی او  روی تخت نباشد. نوزاد نارس  شما ممکن است  حتی در زمانی که شما در حال شیر  دادن به او هستید ، نیز برگشت  محتویات خورده  شده را داشته باشد. اگر این مسئله رخ داد ، او را ازپستان خود جدا کرده ، بلافاصله  بچرخانید  و در حالی  که سینه او روی یک  دست شما  قرار گرفته و بادست دیگر  در شرایطی  که صورت او رو به زمین است ، به پشت او  بزنید.
5-    ابروی گرده کرده :  زمانی که نوزادتان آرام و در حال خواب است ، به ابروهای  اونگاه کنید که در اغلب  موارد صاف است . اگر نوزادتان نگران ، ناراحت  یا در تنش باشد ، او چین هایی روی پیشنانی خود ایجاد می کند ، درست همانگونه که شما این کار را می کنید.
6-    چین گوش: من متوجه شده ام که نوزاد نارس راحت باشد ، گوش های او دو طرف سر او قرار می گیرد.  اما تحت شرایط پر تنش ، آنها گوش های خود  را به عقب  تا می کنند ، به نحوی  که تقریباً روی جمجمه  قرار می گیرد.  من این تفاوت ها را در نوزادان نارس  پس از 32 هفتگی  دیده ام.  قبل از این سن ، قدرت و غضروف کافی  در گوش وجود ندارد که بتواند آن را به دور از جمجمه نگه دارد. به طور واضح با افزایش سن ما این توانایی را از دست می دهیم .
7-    علامت ایست:  یک نوزاد نارس کاملاً قادراست که دست هایش را از آرنج  خم کند و کف دست خود را حتی اگر خواب باشد ، بالا بیاورد.  در این حال پیامی  را که می خواهد برساند کاملاً واضح است . آن چه که بر من اتفاق می افتد را متوقف کنید. دیگر نمی توانم آن را تحمل کنم. این حالت را با از جا پریدن اشتباه نگیرید ، حالتی که در آن هر دو دست از اطراف بدن نوزاد شما دور شده و سپس همچنان که به خط وسط می آید ، می لرزد
8-    نشستن درهوا : این حالت در واقع نوعی علائم ایست  دراندام تحتانی می باشد. پاهای نوزاد شما به نحوی بالا می رود مثل آن که او پاهایش را به بالا می پراند.
9-    قوس زدن کمر: نوزاد شما شروع به قوس زدن کمر از پشت کرده و خود را از فردی که نوزاد را بغل کرده ، دور می کند. او سعی می نماید که فاصله فیزیکی ایجاد کرده و از مواجهه با مسائل پیش رو دوری کند.
10-    هوشیاری : بیش از حد زمانی که نوزاد نارس شما بیدار است ، چشم های او باز می باشد. هنگامی که نوزاد شما هوشیار است ، او متوجه اطراف بوده  ، تمرکز می کند و در مورد چیزی  که به آن نگاه می نماید فکر می کند یا از نظر فکری درگیری می شود. معمولاً زمانی که ما این هوشیاری را می بینیم ، بیشتر با نوزاد ان حرف می زنیم ، با او مشغول شده و به او طرح های جالب سیاه و سفید نشان می دهیم. ( این طرح ها تنها اهداف  مناسب و از نظر بینایی جذاب برای نوزادان نارس  ونوزادان با سن کمتر از 6 ماه می باشد.  برای دستورالعمل  نحوه  استفاده از این نشانه ها به کتاب ما " چگونه  نوزاد با هوش تری داشته باشیم" رجوع کنید.) ما سعی می کنیم  که افزایش  توجه نوزاد را تسریع نماییم.
برخی از نوزادان  به دنبال کنار کشیدن ها  بیش از حد خسته می شوند.  در این حالت ، توجه آنها به حالتی  به نام " هوشیاری  بیش از حد " تغییر می کند. اگر نوزاد نارس شما " هوشیاری بیش از حد " داشت ، چشم های او بیش از اندازه گشاد می شود. او در حال نگاه کردن  می باشد ، اما ممکن است کمی ترسیده هم به نظر برسد وشما قادر خواهید بود که این احساس دردناک را روی صورت نوزادتان تشخیص دهید.
11-    خیره شدن به طرف مقابل: نوزاد شما ممکن است سرش را از سمت چیزی  که به نگاه می کند را بچرخانید و یا چشم های را از راست  به چپ تکان دهد. این مسئله  علامتی از تنش است.  نوزاد نارس شما نمی اند آنچه که در محیط  اطراف او می گذرد را تحمل  کند نمی تواند چشم هایش را روی یک شی ء ثابت نگاه دارد.
12-     برگرداندن سر:  اگر خیره شدن به طرف مقابل مفید نبود و نوزاد شما قدرت  کافی در عضلات  گردن داشته باشد ، کل سرش را می چرخاند . اگر  او سرش را به جلو  و عقب حرکت  داد ، یعنی  می خواهد بگوید: " نه ، نه ! " ما این پاسخ  را به عنوان حد بالای  فعالیت  و در نتیجه  آن تنش در نظر می گیریم.
13-    خمیازه کشیدن یا سکسکه : هر دو این موارد معمولاً همراه با خستگی  یا تنش رخ می دهد  و علامتی دال بر آن است  که هر فعالیت  در حال انجام را باید متوقف کرد. ما معمولاً سعی می کنیم  به خمیازه  او توجه نکنیم ، اما منظور  آنها این است که لطفاً کار را متوقف نمایید.
14-    تقویت نیروی تماسی:  این رفتار  به این صورت  است  که نوزادتان برای دور کردن خود را تنش محیط اطراف ، خود را لمس می کند. روش مذکور یک پیام  تماسی  بسیار قوی است . این اعتقاد  در مورد  چنین رفتاری  وجود دارد که این تحریک  تماسی از نظر  درک در مغز  با محرک بیرونی رقابت می کند و از این  راه ، سبب  دور شدن  نوزادان  از یک فعالیت  ناخواسته می شود.
نوزاد شما ممکن است از راه های مختلفی خود را لمس کند. ممکن است انگشت  شست خود را روی انگشت  نشانه بگذارد  و اگر نیازمند تقویت  روحی قوی تری باشد ، او یک دست خود را بادست دیگر لمس می کند. بسیاری از نوزادان این کار را برای به خواب رفتن و در خواب ماندن نیاز دارند و این کاری است که آنها میتوانند برای خود انجام دهند. اگر زمانی که شما با نوزاد نارس خود برخورد می کنید ، این نحوه تقویت  تماسی را دیدید ،  آنچه را که در حال انجام دادن آن هستید را متوقف کنید . ( اما اجازه دهید که او این تقویت تماسی را ادامه دهد تا خواب خود را حفظ نماید. )
در اغلب موارد ، نوزاد شما هر دو دست خود را به درون دهان می آورد تا محیط اطراف را ساکت  کند اگر نوزادتان  این کار را انجام  داد ،  او ممکن است شروع به مکیدن انگشتان  خود کند. این نوعی  قوی و مثبت از آرام کردن خود می باشد که ما آن را تشویق  می کنیم
علائم رفتاری تنش درنوزادان نارس