یک عضو هیئتعلمی گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: جنین از خون مادر تغذیه میکند و سلامت آن وابسته به میزان اکسیژن در جریان خون مادر است بنابراین هوای ناسالم تاثیرات مخربی بر آن دارد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،پروین بهادران ، با بیان اینکه آلودگی هوا تاثیرات زیان باری بر سلامت جنین دارد، اظهار کرد: آلودگی هوا از طریق تنفس وارد ریه مادر شده و از طریق جریان خون جذب جنین میشود و به دلیل اینکه جنین، خون مادر را دریافت میکند مادر نیازمند تنفس در هوای پاک است.
وی افزود: ممکن است مادر تحمل مشکلات آلودگی هوا را داشته باشد و یا با آن سازگار شده باشد، اما به دلیل اینکه جنین از خون مادر تغذیه میکند و سلامت آن وابسته به میزان اکسیژن در جریان خون مادر است، هوای ناسالم تاثیرات مخربی بر آن دارد و از این جهت تنفس مادر در هوای سالم بسیار مهم است.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه بارداری به دو دسته بارداری کم خطر و پرخطر تقسیم میشود، ادامه داد: برای زنانی که حاملگی پرخطر دارند، تنفس در هوای آلوده خطرناک است. در حاملگیهایی با عدم رشد طبیعی جنین و خطر زایمان زودتر، سابقه نازایی مادر، حاملگیهای چندقلو، زنان با مشکلات قلبی و عروقی و بیماریهای مزمن مادر، تنفس هوای آلوده بارداری را بیشتر در معرض خطر قرار میدهد.
بهادران با بیان اینکه در حاملگیهای پرخطر که جنین رشد خوبی ندارد مادر نباید در هوای آلوده تردد کنند، اضافه کرد: به دلیل اینکه میزان اکسیدان های خون در زمان آلودگی هوا بالا میرود بهتر از این دسته مادران اصلاً و یا کمتر در شرایط آلودگی هوا قرار گیرند.
وی با بیان اینکه مصرف میوهها، سبزیها و غذاهای حاوی آنتیاکسیدان در روزهای آلودگی هوا برای زنان باردار بسیار مفید است، افزود: بهتر است زنان باردار در روزهای آلوده کمتر از خانه بیرون روند و مصرف آنتیاکسیدانها را افزایش دهند؛ همچنین فعالیتهایی مانند پیادهروی که میزان تنفس را افزایش میدهد نداشته باشند تا میزان سموم دریافتی به حداقل برسد.
این عضو هیئتعلمی گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: اگرچه عوارض آلودگی هوا در زنانی که حاملگی پرخطر ندارند به اندازه زنان با حاملگی پرخطر نیست، اما حتی آنها نباید در معرض آلودگی قرار گیرند. به طور کلی مادران باردار به هوای سالم نیاز دارند تا در دوران حاملگی شاهد نتیجه بهتری باشند.
برگرفته از : سلامت نیوز