تهران-ایرنا-پژوهشگر مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم و برگزیده بیستمین دوره جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی گفت: مصرف غذاهای آماده (فست فودها) سبب بروز رفتاری های پرخاشگرانه در کودکان و نوجوانان به ویژه در مدارس می شود.
دکتر مصطفی قربانی در مورد نتایج طرح تحقیقاتی خود با موضوع 'تاثیر مواد غذایی ناسالم بر مشکلات ذهنی و رفتاری پرخاشگرانه کودکان' اظهار کرد: بررسی ها نشان می دهد که مصرف اینگونه موادغذایی بر بروز رفتارهای پرخاشگرانه دانش آموزان در مدارس تاثیر زیادی دارد و حتی مشکلاتی نیز در روند یادگیری آنها به وجود می آورد
اپیدمیولوژیست و استادیار دانشگاه علوم پزشکی البرز ادامه داد: مصرف فست فودها همچنین سبب نزاع فیزیکی، زورگویی، اضطراب و افسردگی در بین دانش آموزان می شود
وی افزود: مصرف فست فودها طی 10 تا 15 سال اخیر در کشور افزایش یافته و حتی فروش آنها به بوفه مدارس نیز رسیده شده است
قربانی گفت: علاوه بر به وجود آمدن مشکلات رفتاری، مصرف فست فودها منجر به بروز چاقی و عوارض ناشی از آنها در سنین بالاتر می شود
وی ادامه داد: تحقیقات نشان داده است که منشا بیماری ها از دوران کودکی بر اثر عوامل محیطی و تغذیه ای آغاز می شود و هرچه مصرف فست فودها از سنین پایین تر آغاز شود، اعتیاد به مصرف آنها شدیدتر و عوارض ناشی از آنها نیز زیادتر می شود
بیستمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی با حضور دکتر حسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، محمد نهاوندیان رییس دفتر رییس جمهور و جمعی از محققان کشور روز گذشته در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد
در این مراسم 24 محقق، شش مرکز تحقیقاتی و سه دانشگاه در حوزه علوم پزشکی به عنوان نفرات و موسسات برتر در این حوزه معرفی و جوایز علمی جشنواره رازی را به خود اختصاص دادند