×

هشدار

JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 378
تاریخ انتشار: 4 فروردين 94 | بازدید: 1239 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

چاقی در کودکی زمینه ساز بروز سکته های قلبی در جوانی

به گزارش گروه علمی ایرنا از پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم، دکتر فریدون عزیزی افزود: افزایش وزن و بروز چاقی در کودکان و نوجوانان ایرانی بسیار مشهود است؛ پنج درصد کودکان تهرانی تا سن پنج سالگی اضافه وزن دارند اما در سن 15سالگی شیوع چاقی در آنها به 15 درصد می رسد.

عزیزی تاکید کرد: کودکانی که در سن پنج سالگی اضافه وزن دارند، چهار تا پنج برابر بیشتر از کودکانی که وزن طبیعی دارند، در سن 15 سالگی به چاقی مبتلا می شوند.

وی آموزش دانش آموزان در مدارس و اقدام وزارت بهداشت و سازمان های دیگر را برای پیشگیری از بروز اختلالات ناشی از کم تحرکی و مصرف نادرست موادغذایی ضروری دانست و گفت: پیشگیری از بروز چاقی و اضافه وزن در کودکان و نوجوانان نیازمند عزم ملی است که ابتدا باید از خانواده­ها آغاز شود.

عزیزی افزود: چاقی در کودکان بیشتر در سنین چهار تا هفت سالگی رخ می دهد بنابراین مداخلات مهدهای کودک و مدارس برای تغذیه مناسب و افزایش فعالیت بدنی و ورزش در پیشگیری از چاقی می تواند بسیار موثر باشد.

وی تاکید کرد: تغییر شیوه زندگی در افراد بالغ بسیار دشوار است اما اگر اصلاح سبک زندگی از سنین کودکی آغاز شود، مثمرثمرتر خواهد بود.

عزیزی با بیان اینکه عمده فعالیت های پژوهشکده متابولیسم و غدد درون ریز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بررسی مسایل مربوط به دیابت و چاقی و پیامدهای آن برای بیماران قلبی عروقی و بروز سکته های مغزی و قلبی متمرکز است، افزود: در همین راستا تحقیقاتی با عنوان 'مطالعه قند و لیپید تهران' از 15 سال پیش در شرق تهران آغاز شده است.

وی گفت: روند مشکلات و بیماری هایی نظیر بیماری های قلبی عروقی، دیابت، چربی، فشارخون و چاقی جمعیت مورد تحقیق هر سه سال یک بار بررسی می شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با ابراز امیدواری نسبت به نتیجه بخش بودن این تحقیقات و بهره برداری از آن در برنامه های مراقبتی و بهداشتی گفت: این مطالعات نشانگر روش های کاهش دیابت و مشکلات قلبی عروقی و بیماری­هایی است که امروزه سبب مرگ و میر و از کارافتادگی بسیاری از انسان ها می شود.

عزیزی افزود: در کودکان چاق بلوغ زودتر اتفاق می افتد و در دختران چاق اختلالات عادت ماهیانه و بروز بیماری تخمدان و پلی کیستیک شیوع بیشتری دارد و ممکن است سبب ناباروری آنها شود.

وی ادامه داد: در جوانان و سنین بالاتر نیز، چاقی سبب ایجاد کبد چرب، خواب آلودگی، آسم، بیماری های عضلانی استخوانی و برخی حالات روانی می شود.

عزیزی با هشدار نسبت به روند رو به رشد اضافه وزن و چاقی گفت: حدود 70 درصد تهرانی های بالای 20 سال دارای اضافه وزن یا چاقی هستند که از جمله پیامدهای آن افزایش موارد بیماری های قلبی عروقی، ابتلا به دیابت، چربی خون و فشارخون بالا است.

وی کم تحرکی و مصرف مواد غذایی پرانرژی را علل اصلی افزایش وزن و چاقی دانست و افزود: در تهران نمایه توده بدنی حدود 45 درصد افراد، بین 25 تا 30 و حدود 25 درصد افراد بالاتر از 30 است.

عزیزی گفت: هرقدر که نمای توده بدنی بالاتر از 30 باشد، عوارض قلبی عروقی، دیابت و مرگ و میر شایعتر می شود.

وی با بیان اینکه سلامت مادران و پدران پیش از لقاح و مادران در حین بارداری در بروز چاقی و دیابت در کودکان تاثیرگذار است، افزود: چاقی مادران، ابتلای آنها به دیابت و وجود اختلال در ریزمغذی ها، کم وزنی مادر و تغذیه ناسالم زمان بارداری می تواند در وزن کودک تاثیرگذار باشد و زمینه ابتلا به چاقی و دیابت را در سنین بالاتر ایجاد کند.
چاقی در کودکی زمینه ساز بروز سکته های قلبی در جوانی

مطالب مرتبط