هلث : استفاده از اجاق های هیزمی برای پخت و پز و گرم کردن محیط در بسیاری از کشورهای دنیا مرسوم است و برخی معتقدند که پختن غذا به این شیوه بسیار لذیذتر است.
پژوهش های محققان کانادایی نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض آلاینده های ناشی از سوختن چوب، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را در زنان افزایش می دهد.
محققان دانشگاه مک گیل کانادا برای تایید این موضوع، نمونه هوای ریه 280 زن ساکن یکی از روستاهای چین به نام Yunnan که با استفاده از اجاق های هیزمی پخت و پز می کنند، را جمع آوری کردند.
این نمونه ها با توجه به میزان مصرف نمک، فعالیت بدنی، فشار خون و شاخص توده بدن زنان مورد بررسی دقیق قرار گرفته است.
نتایج نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض آلاینده های کربن حاصل از سوختن چوب، باعث افزایش فشار خون در زنان می شود.
در این گزارش آمده است که ذرات ناشی از احتراق چوب در ریه باقی می ماند و می تواند منجر به آسیب ساختاری و تغییرات شیمیایی ارگان ها شود و همچنین خطر ابتلا به سکته مغزی و قلبی را افزایش دهد.
در ادامه این گزارش آمده است که سوختن چوب در شومینه و اجاق باعث تولید اکسید های گوگرد، مونواکسید کربن، اکسیدهای نیتروژن، هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای، بنزن و دیوکسین می شود که علاوه بر افزایش ناراحتی های قلب و ریه، نامنظم شدن ضربان قلب، مشکلات تنفسی، برونشیت مزمن، حملات قلبی و مرگ زودرس را به همراه دارد.
نتایج این تحقیقات در شماره اخیر نشریه Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.
منبع : ایرنا