تحقیق جدیدی از چین بیان میکند که زمان بیشتر در هوای آزاد میتواند احتمال نیاز پیدا کردن کودکان به عینک را کاهش دهد.
به گزارش پایگاه خبری سلامانه، در یک مطالعهٔ سه ساله، اضافه کردن چهل دقیقه فعالیت در هوای آزاد به صورت روزانه به مقادیر کمتر نزدیکبینی در کودکان مدرسهای چینی انجامید. افراد نزدیکبین در دیدن اشیای دور دچار مشکل هستند.
دکتر مایکل رپکا، که سرمقالهای را همراه این مطالعه نوشت، گفت: «اگرچه توصیهٔ این روکرد به قصد کمک به جلوگیری از نزدیکبینی به نظر نمیرسد که خطری داشته باشد، پدر و مادرها باید بدانند که بزرگی اثر این رویکرد زیاد نیست و بر دوام آن هم اطمینانی نیست.» رپکا در دانشگاه جان هاپکینز استاد بیماریهای چشم و اطفال است.
نزدیکبینی کودکان در سالهای اخیر در برخی مناطق شهری آسیای شرق و جنوب شرقی افزایش چشمگیری داشته است. به گفتهٔ محققان این تعداد در مناطق دیگر دنیا مثل اروپا و خاورمیانه هم رو به افزایش است.
مطالعات پیشین بیان کردهاند که سپری کردن زمان بیشتری در محیطهای آزاد میتواند این روند را معکوس کند. جهت بررسی بیشتر، محققان روی کلاساولیهای 12 مدرسهٔ چین تمرکز کردناند. این کودکان به صورت میانگین 7 سال داشتند.
پس از سه سال، میزان بروز نزدیکبینی در میان کودکانی که زمان بیشتری را در محیط بیرون میگذراندند 30.4 درصد بود. در قیاس با آنها کودکانی که روند خود را تغییر ندادند، 40 درصد به نزدیکبینی مبتلا شدند.
به گفتهٔ محققان که سرپرستی آنها را دکتر مینگوانگ از دانشگاه سان یاتسن برعهده داشت این اختلاف کمتر از آنچه بود که انتظار داشتند. آنها در یک نشست خبری گفتند: «با این حال این یافته از نظر بالینی مهم است، چراکه کودکانی که زود به نزدیکبینی دچار میشوند، احتمال وخیم شدن نزدیکبینیشان بیشتر است.»
منبع : سلامت نیوز