انتخاب میانوعده سالم برای کودکان در میان گوناگونی و تنوع محصولات سوپر مارکتی کار چندان راحتی نیست. مخصوصا که کودکان نسبت به برخی محصولات مانند بستنی یا چیپس علاقه وافری از خود نشان میدهند و والدین گاهی ناچار میشوند به خواسته آنها تن دهند و خوراکی محبوبشان را تهیه کنند. اما استفاده از بستنی و چیپس چگونه است؟ آیا کودکان میتوانند از این محصولات به عنوان میانوعده استفاده کرده و نیازهای بدنشان را با آنها تامین کنند؟ در مورد این موضوع با دکتر پیام فرحبخش متخصص تغذیه و رژیمدرمانی و عضو هیات علمی دانشگاه صحبت میکنیم و او توضیح میدهد: میانوعدهای که در تابستان مخصوصا میان کودکان طرفداران پروپاقرصی دارد، بستنی است. همه کودکان علاقه خاصی به انواع بستنی دارند اما باید دقت کرد با توجه به محدودیتی که برای مصرف بالای کالری و خطر چاقی که در معرض کودکان وجود دارد، استفاده از بستنی باید محدود شود اما اگر به صورت استاندارد باشد مصرف آن مشکلی ایجاد نمیکند.
این متخصص تغذیه اما درباره انتخاب بهترین و سالمترین میانوعده میگوید: بهترین میانوعده استفاده از میوهها است مخصوصا حالا که در فصل تابستان هستیم و میوههای مختلفی در این فصل وجود دارند که میتوانید برای مصرف کودکان تهیه کنید. این تنوع و گوناگونی دست شما را برای انتخاب میوههایی که مورد علاقه کودک باشد و آنها را با اشتها مصرف کند، باز میگذارد.
فرحبخش در مورد نحوه مصرف میوهها تاکید میکند: میتوانید از میوهها به صورت درسته یا تهیه سالاد میوه برای عصرانه استفاده کنید. حتی میتوان برای تشویق کودکان در مصرف میوه از ترکیب سالاد میوه با کمی بستنی استفاده کرد تا رغبت به خوردن میوه را افزایش دهد و باعث تحریک اشتها شود. این روش مخصوصا در مورد کودکانی که بدغذا هستند، کاربردی و مفید است. استفاده از کمی شربت، بستنی یا روکش شکلاتی برای ترغیب کودک به خوردن میوهها از جمله روشهایی است که به کار میرود.
این متخصص تغذیه در ادامه میگوید: والدین باید توجه کنند که میانوعده خوب لزوما نباید گران قیمت باشد یا از بیرون به صورت آماده تهیه شود. آماده کردن کیک یا بیسکوییت در منزل با مواد اولیه تازه مانند تخممرغ تازه، آرد با کیفیت و... میتواند به مراتب بهتر از تهیه خوراکیهای آماده از سوپرمارکت باشد که شامل مواد نگهدارنده و مواد کارخانهای است و ممکن است ساعتها زیر تابش آفتاب یا در معرض گرد و خاک و آلودگی باشد. میانوعدههای سالم دیگری نیز مانند نان و پنیر و سبزی یا نان و گوجه و خیار و یا نان و پنیر به همراه انواع میوههای شیرین مثل انگور یا هندوانه انتخابهای سالم دیگری هستند که میتوان به راحتی در خانه تهیه کرد.
پیام فرحبخش متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیات علمی دانشگاه در نهایت درباره جایگزینهای چیپس توضیح میدهد: علاقه بسیاری از کودکان معطوف به چیپسهایی است که از سیبزمینی تهیه میشود. در مطلب قبلی گفتیم که این خوراکی از جمله میانوعدههای مضر است و به خاطر میزان بالای نمک و روغنی که دارد، بهتر است حتی الامکان از آن استفاده نشود. به جای این خوراکی مادران میتوانند خودشان در منزل سیبزمینی را با کمک ماهیتابههای دو طرفه یا دستگاه سرخکن که با مقدار کم روغن مواد غذایی را سرخ میکنند، چیپس تهیه کنند.
برگرفته از : سایت پزشکی نی نی بان