سماق یکی از ۳۵ گونه گیاهی گلدار است که بیشتر در مناطق نیمه گرمسیری و...
این دسته از مواد غذایی منابع سرشاری از پروتئین، اسیدهای چرب مفید، مواد معدنی و ویتامین ها هستند.
*** فواید انواع مغزها و آجیل
*انواع مغزها منبع غنی از پروتئین و اسیدهای آمینه ضروری برای رشد و نمو کودکان و نوجوانان در حال رشد هستند. بنابراین به عنوان یکی از میان وعده های غذایی مناسب، توصیه می شوند.
*مغزها مانند گردو و بادام، یکی از مهمترین منابع غنی سلنیوم هستند که برای سلامت سیستم ایمنی بدن ضروری بوده و با داشتن نقش آنتی اکسیدانی، می تواند در خنثی کردن مواد سرطانزا (رادیکالهای آزاد) نقش داشته باشد و می تواند در پیشگیری از بروز بیماریهایی مانند سرطان، مفید باشد.
*این مواد خوراکی سرشار از کلسیم و فسفر هستند که به سلامت و استحکام استخوانها و دندانها کمک می کنند.
*آجیل ها منبع سرشار منیزیوم هستند که این ماده می تواند در تعدیل عملکرد ماهیچه ها و اعصاب موثر باشد.
*انواع آجیل و مغزها مانند بادام، گردو و بادام زمینی با داشتن اسیدهای چرب ضروری (امگا-3) باعث حفظ سلامتی سلولهای بدن، نرمی پوست و کاهش کلسترول بد خون می شود.
*انواع مغزها دارای مقادیر مناسبی از انواع ویتامینها نظیر ویتأمین E و اسیدفولیک ( از ویتامینهای گروه B) هستند که نقش آنتی اکسیدانی دارند.
* این مواد غذایی منبع سرشار مواد معدنی نظیر آهن، روی، مس و پتاسیم هستند که به پیشگیری از کم خونی و سلامت قلب و عروق کمک می کنند.
***نبایدهای مصرف آجیل:
نایب رییس انجمن پیشگیری و درمان چاقی هشدار داد: مصرف آجیل های کهنه و دارای آلودگی که اغلب در آنها لارو (تخم حشرات) وجود دارد، سبب بروز سرطان می شود.
سید ضیاء الدین مظهری در توضیح بیشتر این موضوع افزود: مصرف آجیل های کهنه و آلوده به مقدار اندک سبب بروز مسمومیت اما اگر به مقدار زیادی مصرف شود، سبب بروز سرطان می شود.
وی گفت: این نوع آجیل ها دارای سمی به نام آفلاتوکسین است که مانند رادیکال آزاد مهاجم وارد بدن می شود و آنتی اکسیدان های موجود در بدن را خنثی و فرد را مستعد ابتلا به سرطان می کند.
مظهری با بیان اینکه بیشتر این آلودگی ها در فندق دیده می شود، ادامه داد: در هنگام خرید باید به مغز فندق توجه کرد اگر رنگ آن سفید باشد سالم است اما اگر به رنگ کرم یا قهوه ای باشد، آلوده و دارای سم آفلاتوکسین است.
آجیل های رنگی نخرید
نایب رییس انجمن پیشگیری و درمان چاقی گفت: آجیل های رنگ شده معمولا آجیل های کهنه ای است که برخی افراد سودجو برای پنهان کردن ظاهر فاسد شده آجیل ها و دادن طعم های فریب دهنده برای پوشاندن طعم کهنگی آجیل ها به آنها اضافه می کنند.
مظهری افزود: همچنین رنگ های افزوده شده به این آجیل ها معمولا دارای مقادیر زیادی فلزات سنگین است که در اثر مصرف زیاد سبب بروز مسمومیت می شود.
وی توصیه کرد: افراد باید به این مساله توجه داشته باشند و از خرید و مصرف این نوع آجیل ها پرهیز کنند.
مظهری برخی دیگر از اقداماتی که افراد باید برای حفظ سلامتی خود در ایام تعطیلات نوروز رعایت کنند، شامل موارد ذیل دانست
باتوجه به ارزش تغذیه ای انواع مغزها خوردن بیش از حد این مواد غذایی به ویژه در ایام نوروز، می تواند موجب منجر به بروز مشکلات گوارشی و افزایش وزن شود. هر یک گرم از هر نوع چربی حتی انواع مفید آن، 9 کیلوکالری انرژی تولید می کند که در صورت عدم مصرف آن در فعالیتهای بدنی، به صورت چربی ذخیره خواهد شد.
نکته قابل توجه دیگر در مورد آجیل ها این است که از آنجایی که چربی آنها از نوع غیراشباع است ، در برابر حرارت حساس بوده و با حرارت دادن بیش از حد، تبدیل به مواد مضر برای سلامت خواهند شد. بنابراین برای بهره مندی از فوایدآنها، باید از حرارت دادن بیش از حد به آنها خودداری کنیم.
همچنین به منظور کاهش دریافت نمک و شکر اضافی، بهتر است تا حدامکان از مصرف آجیل های شور و شیرین پرهیز نموده و آنها را با طعم طبیعی مصرف کنیم. همچنین در تهیه خانگی انواع آجیل، می توانیم از طعم دهنده های دیگر مانند آبلیموی تازه طبیعی استفاده کنیم.
سماق یکی از ۳۵ گونه گیاهی گلدار است که بیشتر در مناطق نیمه گرمسیری و...
مسئولان طبق روال هرسال به مردم هشدار میدهند که مراقب سلامت خود هنگام خوردن آجیل...
دریک مطالعه محققان دانشگاه فلوریدا آمریکا 60 زن یائسه را که فشار خون نسبتا بالایی...
به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، هر عدد سیب متوسط، حاوی چهار گرم...
به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی هلث، برخی از متخصصان تغذیه دانشگاه بیرمنگهام در آمریکا...