وقتی که فرزندتان به ۶یا ۷ ماهگی میرسد، میتواند و میخواهد که غذا را با انگشتان خود بردارد و به دهان بگذارد، بمکد و بجود.
ممکنست احساس کنید غذا خوردن نوزاد با دست یا انگشتش کار مناسبی نیست، اما بهترست بدانید اگر هرگز اجازه غذا خوردن با انگشت را به کودک ندهید ممکنست بعدها علاقه ای به خوردن غذای خود با قاشق پیدا نکند. اما زمان شروع غذای کمکی به نوزاد را بدانید.
غذای انگشتی چیست؟
غذایی که نوزاد بتواند آن را با دست گرفته و به دهان ببرد با لثه خود آنها را بمکد و بجود. در سنی که دندانهای فرزندتان در شرف در آمدن باشد و لثه او درد و سوزش دارد و از جویدن و گاز گرفتن لذت میبرد. کودک مقداری از این غذا را میخورد ولی قسمت بیشتر غذا را روی دستها، صورت و موهایش و گاهی فرش و مبل اتاق میمالد. غذا خوردن با دست یا انگشت علاوه بر لذتی که در اثر خوردن مواد غذایی به کودک میدهد۱ گام به سوی استقلال و هماهنگی و رشد مهارتهای حرکتی کودکست و این عمل پیش درآمدی مناسب برای تربیت کودکست تا در ۱سالگی بتواند با قاشق غذای خود را بخورد.
چه زمانی باید غذای انگشتی را شروع کرد؟
وقتی که فرزندتان به ۶یا ۷ ماهگی میرسد، میتواند و میخواهد که غذا را با انگشتان خود بردارد و به دهان بگذارد، بمکد و بجود. در ۹ ماهگی کودک میتواند غذاهای له و پوره بخورد. در ابتدا کودکتان ممکنست مواد غذایی را در مشت خود جمع کند و به دهان بگذارد، اما به تدریج یاد میگیرد که چگونه از انگشت شست و سبابه خود استفاده کند.
چگونه باید به کودک غذای انگشتی داد؟
فرزندتان را بر روی صندلی پایه بلند مخصوص کودکان بنشانید. این عمل خطر خفگی را کاهش میدهد و به کودک یاد میدهد که صندلی بلند برای غذا خوردن است. ۴ یا ۵تکه از غذای انگشتی را درسینی یا بشقاب نشکن قرار دهید. به کودک زمان کافی دهید که با غذا بازی کند، این تجربه یادگیری مهم برای کودک محسوب میشود.
غذاهای انگشتی مناسب
غذاهای انگشتی باید به آسانی در دست قرار گیرد و خطر خفگی ایجاد نکند. غذاهایی که به کودک میدهید نباید حساسیت ایجاد نماید، پس بهترست قبل از انتخاب هر غذای جدیدی با پزشک مشورت کنید. تکه های کوچک نان برشته و نان سوخاری میتوانند اولین غذاهایی باشند که در ۶یا۷ ماهگی به کودک میدهید. برخی از تکه های لوبیا سبز یا هویج و گوشت که له نشده را میتوان در ۹ ماهگی به کودک داد تا آنها را با دست بخورد و نیز کودک میتواند۱ برش سیب یا گلابی را نیز بمکد و بجود. از بیسکویتهایی که به آن شکر اضافه شده باید اجتناب کرد.
برگرفته از : سایت نی نی بان
http://goo.gl/P4k24Z