تاریخ انتشار: 21 تیر 95 | بازدید: 1534 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

پنومونی ( ذات الریه)

-      ذات الریه در کودکان و پیشگیری:

پنومونی یا التهاب بافت ریه پس از اسهال دومین علت مرگ و میر کودکان در جهان است . تخمین زده میشود در حدود 30 درصد از مرگ و میر کودکان در جهان علی الخصوص در جهان سوم ناشی از ذات الریه باشد . باکتری پنوموکوک شایعترین عامل ایجاد ذات الریه در کودکان 3 ماه تا 4 سال می باشد

ذات الریه یا پنومونی به عفونت یک یا هر 2 ریه گفته میشود که کیسه های هوائی پر از مایع و ترشحات چرکی شده و تبادل اکسیژن با مشکل جدی مواجه می شود. در ابتدا علائم بسیار مشابه سرماخوردگی بوده ولی با پیشرفت بیماری تب بالای 39 درجه ، لرز و تعریق ، تنفس سریع ، سرفه های خشک وسپس خلطی و تنفس دردناک پدیدار میگردد. یکی از شایعترین علل این بیماری میکروب پنوموکوک است که در انتهای حلقی بسیاری از افراد به شکل طبیعی زندگی میکند و به محض یافتن فرصت در فرد ایجاد بیماری مینماید. این میکروب به راحتی توسط ذرات تنفسی بین افراد منتقل میگردد.

درمان عمدتا با مصرف داروهای مناسب تجویز شده توسط پزشک، استراحت و خواب کافی صورت میگیرد ولی این بیماری در کودکان و افراد با سن بالا ویا افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند میتواند بسیارکشنده باشد.

امروزه در کنار تمام توصیه هایی که برای پیشگیری وجود دارد همچون رعایت بهداشت فردی ، نکشیدن سیگار در محیط خانواده و دوری از افراد بیمار، یک پیشگیری ساده و موثر نیز وجود دارد و آن استفاده از واکسن ضد پنوموکوک است.

جهت اطلاعات بیشتر از پزشک کودک خود در مورد واکسن پنوموکوک کونژوگه سوال بفرمائید و یا از مسیرهای ارتباطی زیر استفاده نمائید:  




پنومونی یا التهاب بافت ریه پس از اسهال دومین علت مرگ و میر کودکان در جهان است . تخمین زده میشود در حدود 30 درصد از مرگ و میر کودکان در جهان علی الخصوص در جهان سوم ناشی از ذات الریه باشد . باکتری پنوموکوک شایعترین عامل ایجاد ذات الریه در کودکان 3 ماه تا 4 سال می باشد .

هم اکنون برای پیشگیری از ابتلا به این باکتری یک راه ساده وجود دارد و آن تزریق واکسن است. جهت اطلاعات بیشتر از پزشک کودک خود در مورد واکسن پنوموکوک کونژوگه سوال بفرمائید و یا از مسیرهای ارتباطی زیر استفاده نمائید:  

-      مننژیت در کودکان و پیشگیری:


التهاب پرده محافظی است که مغز و نخاع را پوشانده و به دلیل نزدیکی التهاب به مغز و نخاع میتواند زندگی فرد را به خطر بیاندازد. به همین علت این شرایط را به عنوان فوریت پزشکی دسته بندی میکنند. کودکان کمتر از 2 سال بیشتر در خطر ابتلا به مننژیت پنوموکوکی هستند . نکته مهم آن است که در بسیاری از موارد این بیماری میتواند باعث آسیب مغزی ماندگار شده و کیفیت زندگی کودک را در سالهای بعد به شدت تحت تاثیر قرار دهد.

مننژیت التهاب پرده اطراف مغز و نخاع است که میتواند با علل میکروبی، ویروسی، قارچی و انگلی باشد ولی شایعترین علت آن باکتری پنوموکوک است. مننژیت پنوموکوکی میتواند به شدت تهدید کننده حیات باشد و با ایجاد موقعیت های پیچیده آینده فرد را تحت تاثیر قرار میدهد که از آن جمله می توان به آسیب های ماندگار مغزی ، ناتوانی های جسمی ،معلولیت و از دست دادن شنوائی اشاره کرد .

عوامل خطر ساز :

-          سن : افراد کمتر از 5 و بالاتر از 65 سال در معرض خطر بیشتری هستد. در مورد کودکان هرچه سن کمتر باشد این خطر بیشتر است.

-          شرایط زندگی: کودکانی که در مراکز نگهداری موقت و دائم زندگی میکنند و یا به مهد کودک میروند . در مجموع در شرایطی که افراد به شکل دسته جمعی زندگی میکنند.

-          شرایط خاص پزشکی:بیماران مزمن قلبی ، ریوی، کلیوی، کبدی، دیابتی ،دریافت کنندگان داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی رادیوتراپی شیمی درمانی و کورتون درمانی طولانی مدت ، مبتلایان به انواع بدخیمی، کم خونی داسی شکل و مشکلات طحال، تالاسمی، پیوند اعضاء، کاشت حلزون شنوائی،نشت مایع مغزی نخاعی

علائم و نشانه ها:سردرد/ تب/ تهوع و استفراغ/حساسیت به نور/ سفتی گردن / اختلال هوشیاری

هم اکنون برای پیشگیری از مننژیت پنوموکوکی واکسنی موجود است که به سادگی از این بیماری جلوگیری میکند . جهت اطلاعات بیشتر از پزشک کودک خود در مورد واکسن پنوموکوک کونژوگه سوال بفرمائید و یا از مسیرهای ارتباطی زیر استفاده نمائید:  


www.prevenar.ir




Instagram:prevenar.iran




منبع : www.cdc.gov     اداره مبارزه با بیماریها- ایالات متحده امریکا


پنومونی ( ذات الریه)