×

هشدار

JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 378
تاریخ انتشار: 10 آذر 93 | بازدید: 1635 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

نگهداری دندان های شیری

نگهداری دندان های شیری، کاهش بیماری دندانی در بزرگسالی را بدنبال دارد
 
- بالا بردن سطح آگاهی والدین برای رعایت بهداشت دهان کودکان و حفظ و نگهداری دندان های شیری آنها تا زمان افتادنشان موجب می شود که بار بیماری های دندانی در بزرگسالی به طور چشمگیری کاهش پیدا می کند.
- بنابراین ملاقات نوزاد با دندانپزشک نباید بیشتر از 6 تا 12 ماه پس از رویش اولین دندان شیری به تأخیر بیافتد.مشاوره با مادران قبل از تولد نوزاد و آشنایی آنها با روش های پیشگیری از بیماری های دهانی در نوزادان بسیار کمک کننده می باشد و می تواند تضمینی برای داشتن دندان هایی سالم در بزرگسالی برای کودکان باشد.
- با بررسی رژیم غذایی روزانه یا هفتگی کودک میزان و الگوی مصرف مواد غذایی پوسیدگی زا مشخص می شود، با این حال اصلاح رژیم غذایی باید مرحله به مرحله و تدریجی باشد زیرا تغییرات ناگهانی در رژیم غذایی معمولاً به شکست منجر می شود.
- اقدام های پیشگیرانه در دندانپزشکی کودکان علاوه برآموزش بهداشت و آموزش تغذیه شامل فلوراید تراپی، فیشورسیلانت و سیل کردن شیارهای دندانی مستعد به پوسیدگی می باشد.
- با کشف فلوراید به عنوان عنصر ضد پوسیدگی توجه زیادی جهت استفاده آن در فرم های گوناگون صورت گرفت، ترکیبات مختلفی از فلوراید به صورت خمیردندان، دهان شویه، قرص و ژل وجود دارد.
- برای جلوگیری از پوسیدگی شیارها در دندان های مستعد پوسیدگی باید تدبیر دیگری اندیشید که آن استفاده از فیشورسیلانت است، افرادی که بهداشت دهانی ضعیفی داشته یا دارای پوسیدگی در سایر دندان ها هستند، موردهای مناسبی برای درمان فیشورسیلانت نمی باشند، در حالی که در افرادی که با استفاده های منظم و مکرر از فلوراید ریسک پوسیدگی کاهش یافته با اطمینان بیشتری می توان فیشورسیلانت را انجام داد.
 


برگرفته از :سایت سلامت کودک-اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت
کتاب طب کودکان نلسون
نگهداری دندان های شیری
برچسب ها:

مطالب مرتبط