تغذیه به وسیله شیر مادر روش توصیه شده برای تغذیه کودکان طبیعی در طی حداقل 6 ماه اول عمرشان می باشد. کلستروم که از پروتئین بالا و مایع کم چربی تشکیل شده است به مقدار کم در طی روزهای اولیه پس از وضع حمل تولید می شود . این ماده تا حدودی ارزش غذایی دارد ولی خاصیت مهم آن اثر ایمنی سازی و بالغ سازی آن است . در اکثر زنانی که به تازگی زایمان کرده اند مجاری شیری در آنها مسدود می شود و در سومین روز بعد از زایمان زنان اکثرا دچار احتقاق پستان می شوند و با شروع تشکیل شیر در سینه پس از سومین روز شیردهی ، سینه سفت و دردناک می شود. نوک سینه مسدود می شود و شیر از آن به راحتی خارج نمی شود و احتمالا ممکن است حرارت بدن مادر کمی بالا برود. بهترین راه حل ، افزایش تخلیه شیر از پستان است . چنانچه بسته بودن مجرای شیری و سفتی دور سینه ادامه پیدا کند ، می تواند باعث جلوگیری کودک از به دست گرفتن نوک سینه و حاشیه دور آن ( آرئول) بشود. توجه کنید که درست به دست گرفتن سینه کمک زیادی به تخلیه شیر می کند.
برگرفته از : کتاب تغذیه و رژیم درمانی در بیماریها - دکتر غلامحسین فلاحی (فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد )