دنیا برای یک کودک شش ماهه بسیار جالب است و زمانی که با او بازی می کنید کاملا بیدار و هوشیار است. با آن که پس از این گونه فعالیت ها خواب بهتری خواهد داشت اما زمان عوض کردن پوشک یا موقع خواب هم ممکن است دست به شیطنت بزند. همین زمان است که شما باید برنامه هایی را برای فعالیت های روزانه و خواب او شروع کنید.
در سن شش ماهگی اکثر کودکان در شبانه روز حدود 14 ساعت می خوابند، که شامل 10 تا 11 ساعت خواب در شب و بین 2 تا 4 ساعت خواب روزانه است. البته زمان خواب شبانه به احتمال زیاد یکسره نخواهد بود. در این مرحله اکثر کودکان دو بار و هر بار یک ساعت بیشتر چرت می زنند، که یک وعده آن در صبح و یک وعده در بعد از ظهر خواهد بود. البته این الگو در همه کودکان یکسان نیست. با این که خیلی از کودکان در این مرحله به برنامه خواب عادت می کنند، اما بیشتر آن ها با مشکل مواجه می گردند. ممکن است شما متوجه شوید کودک سخت تر، آرام و قرار می گیرد. هر گاه او را برای خواب ترک می کنید آشفته می شود. موقع خواب ممکن است از چیز هایی که تا به حال او را اذیت نمی کرد، شب ها بیدار شود و گریه کند. علت این ترس ها از اضطراب جدایی است که البته گامی به جلو در رشد عاطفی کودک محسوب می گردد.
- ایجاد عادت خواب برای کودک
ایجاد یک برنامه منظم برای خواب اگر تا کنون برنامه منظمی برای خواب کودک خود نداشتید بهتر است همین حالا آن را آغاز کنید. یک برنامه منظم به او کمک می کند که خوب و آرام بخوابد. این برنامه عادت هایی به کودک می دهد که روز تمام شده و اکنون وقت خوابیدن است. همیشه قبل از شروع برنامه خواب غذایش را به او بدهید با این عمل به او کمک می کنید تا رابطه ای که میان شیر خوردن و خوابیدن برای او به وجود آمده بود از بین برود، یعنی دیگر زیر سینه و یا هنگام شیر خوردن با شیشه به خواب نرود.
نگه داشتن یک برنامه منسجم برنامه های سخت قابلیت اجرایی ندارد، یعنی برای آن که کودک آرام شود و به خواب برود شما باید زمانی طولانی صرف کنید و در هدف خود شکست می خورید. تلاش کنید هر روز مطابق روز های دیگر در یک ساعت مشخص برنامه های تان را اجرا کنید.
تشویق کودک برای به خواب رفتن مستقل برای آن که کودک یاد بگیرد خودش بخوابد باید او را قبل از آن که به خواب رود در تخت اش قرار دهید، اوایل ممکن است بی قرار شده و گریه کند. آرام او را نوازش کنید و با صدای ملایم به او شب بخیر بگویید و اتاق را ترک کنید. اگر گریه اش ادامه داشت دوباره به سراغ اش بروید و چند دقیقه نزد او بمانید ولی او را بلند نکنید. وقتی آرام شد دوباره او را ترک کنید. اگر مجددا گریه سر داد این بار کمی دیر تر به سراغ اش بروید. سپس همان کار های قبلی را تکرار کنید. اگر مصمم باشید پس از چند شب او می تواند خودش بخوابد. اگر کودک شب ها بیدار می شود و این بیداری به خاطر شیر یا درد یا ناراحتی نیست همین مراحل را تکرار نمایید.
منبع:دانشنامه فرزند