علاوه بر قرار دادن نوزادان سالم به پشت هنگام خواب، AAPپیشنهاد می کند که اقدامات زیر را انجام دهید تا خطر این سندروم کاهش یابد:
• نوزاد را هنگام خواب روی یک تشک سفت بگذارید هرگز او را روی متکا، تشک لایه آبی، پوست گوسفند، صندلی نرم اتومبیل، صندلی، یا سطوح نرم دیگر نخوابانید. برای جلوگیری از اینکه نوزاد هوای بازدم خود را تنفس نکند لحاف، رواندازهای کلفت، عروسک های پارچه ای توپر و یا متکا را نزدیک نوزاد قرار ندهید.
• در تخت نوزاد از لایی های ضربه گیر استفاده نکنید. لایی های ضربه گیر ممکن است موجب بروز خطر خفگی و یا اختناق شوند.
• مطمئن شوید که همه واکسن های توصیه شده را به نوزاد زده اید. مطالعات نشان داده اند که واکسن می تواند خطر سندروم مرگ نوزادان در خواب را تا 50% کاهش دهد.
• مطمئن شوید که وقتی نوزاد خواب است جایش زیاد گرم نباشد. هوای اتاق را طوری تنظیم کنید که برای یک فرد بزرگسال که پیراهن آستین کوتاه پوشیده است مناسب باشد. بعضی از پژوهشگران ادعا می کنند که نوزادی که زیاد گرمش شود به خواب عمیق تر فرو می رود و بیدار کردن او سخت تر می شود.
• مادران در طول بارداری نباید سیگار بکشند، نوشیدنی الکلی بنوشند و یا مواد مخدر مصرف کنند و نباید نوزاد را در معرض دود دست دوم ( دود تنباکو ) قرار دهند. نوزادان مادرانی که در طول بارداری سیگار می کشند در مقایسه با نوزادانی که مادرانشان سیگار نمی کشند سه برابر بیشتر در معرض خطر مرگ براثر سندروم مرگ ناگهانی نوزادان قرار می گیرند. پژوهشگران فکر می کنند که ممکن است سیگار کشیدن بر سیستم عصبی مرکزی اثر بگذارد، که این عوارض در طول دوران پیش از تولد شروع می شود و تا پس از تولد ادامه می یابد و موجب می شود نوزاد بیشتر در معرض خطر قرار بگیرد.
• مادران باردار باید از همان ابتدا و به طور مرتب تحت مراقبت پیش از تولد نوزاد قرار بگیرند
• در صورت امکان خودتان از راه سینه به نوزاد شیر بدهید. شواهدی وجود دارد که نشان می دهند شیردادن ممکن است به کاهش احتمال وقوع سندروم مرگ ناگهانی نوزادان کمک کند. علت این امر مشخص نیست با این حال پژوهشگران فکر می کنند که شیر پستان ممکن است از نوزاد در برابر ابتلا به عفونت هایی که خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزادان را افزایش می دهد محافظت کند.
• اگر نوزادتان GERDدارد حتماً طبق راهنمایی های پزشک به او غذا بدهید و او را بخوابانید.
• در طول یک سال نخست نوزاد خود، او را با پستانک بخوابانید. اگر نوزاد پستانک را نمی گیرد او را مجبور به مکیدن آن نکنید. پستانک، خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد را کاهش می دهد. اگر از سینه به نوزاد شیر می دهید سعی کنید تا زمانی که نوزاد یک ماهه می شود صبر کنید تا شیردادن از راه سینه راحت انجام شود.
• با اینکه می توانید برای مراقبت از نوزاد او را به رخت خواب خود ببرید اما باید نوزاد را برای خواب به تخت خواب خودش بازگردانید. خوب است که تخت خواب نوزاد در اتاق خواب والدین باشد. این موجب کاهش خطر مرگ نوزاد براثر سندروم مرگ ناگهانی نوزادان می شود.
گروههای زیادی از جمله انجمن سندروم مرگ ناگهانی نوزادان، می توانند به والدین و خانواده هایی که نوزادشان براثر سندروم مرگ ناگهانی نوزادان از دنیا رفته است هنگام مصیبت زدگی مشاوره دهند ، از آنها حمایت کنند و مرجعی برای راهنمایی آنها باشند.
آگاهی روزافزون اجتماع درباره سندروم مرگ ناگهانی نوزادان و اقدامات بازدارنده برای جلوگیری از این سندروم باید موجب شوند والدین کمتری در آینده به دنبال یافتن پاسخ سؤالات خود در این زمینه باشند.
برگرفته از :سایت سلامت کودک-اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت
کتاب طب کودکان نلسون