در بعضی از مادران شیرده,با مصرف غذاهایی مانند گوجه فرنگی,توت فرنگی,پیاز ,سیر ,سبزیجات خام ,انواع...
ترکیب شیر مادر همراه با رشد شیر خوار، در طول هر وعده تغذیه شیرخوار ، بین دفعات مختلف شیردهی و نیز در طول روزتغییر می کند. در روزها ي اول پس از زایمان پستان ها آغوز تولید می کنند. مواد ایمنی بخش آغوز براي حفاظت نوزاد در برابرعفو نت ها حیاتی است. پس از آغوز، شیرانتقالی از 7 الی 10 روز پس از تولد تا 2 هفتگی وسپس شیر رسیده ترشح می شود.
درشیر رسیده پروتئین کمتر، اما ویتامین هاي محلول در آب ،لاکتوز و چربی بیشتري وجود دارد. مکیدن هاي مکرر شیرخوارمقدار شیر مادر را افزایش می دهد.
بعلاوه در شروع هر وعده شیر دهی چربی شیر مادر کمتر است. سپس میزان آن تدریجا"بیشتر می شود: شیر پیشین- شیري که در ابتداي هر وعده شیردهی از پستان ها خارج میشود، رقیق تر بوده و آب مورد نیاز شیرخوار را تامین می کند و حاوي مقادیر فراوان پروتئین، لاکتوز و سایر مواد مغذي است. شیر پسین که در انتهاي هر وعده شیردهی از پستان ها خارج می شود، سرشار از چربی بوده و انرژي مورد نیاز شیرخوار را تامین می کند. به همین دلیل تغذیه با شیر مادر را در هر وعده نباید به سرعت خاتمه داد و شیرخوار را از پستان جدا کرد ، بلکه باید اجازه داد تغذیه با شیر مادر تا زمانی که کودك می خواهد ، ادامه یابد تا شیر چرب انتهایی را دریافت کند.
برگرفته از:
کتاب راهنمای تغذیه باشیر مادر-وزارت بهداشت
در بعضی از مادران شیرده,با مصرف غذاهایی مانند گوجه فرنگی,توت فرنگی,پیاز ,سیر ,سبزیجات خام ,انواع...
مواد غذایی افزایش دهنده شیر مادرقسمت اول – موادغذايي افزايش دهنده حجم شير مادرحجم شیر...
گاز میگیرد، چنگ میزند و با ناخن سینه را خراش میدهد. اگر کودک شما هم...
دليل آن چيزي جز وجود حباب هاي هوا نيست ، اين حباب ها بر اثر...
- شروع تغذيه نوزاد با شير مادر از ساعت اول تولد، كليد تداوم شيردهي و...