تاریخ انتشار: 18 مهر 94 | بازدید: 2224 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

حمام کردن نوزاد

اگر موقع پوشک کردن نوزاد، منطقه پوشک را شستشو می دهید، نوزاد شما زیاد نیاز به حمام کردن ندارد. سه بار در هفته در طول سال اول زندگی نوزاد کافی است. حمام کردن زیاد نوزاد باعث خشک شدن پوست او می شود مخصوصا اگر از صابون استفاده شود یا پوستش در معرض هوا قرار گیرد و رطوبتش را از دست دهد. نوازش کردن پوست نوزاد بوسیله لوسیون های مرطوب کننده بی بو و غیر آلرژی زا بلافاصله بعد از حمام کردن میتواندازخشکی پوست و بدتر شدن شرایط پوست نوزاد که اگزما گفته می شود پیشگیری کند.

در طول یکی دو هفته اول، تا زمانی که بندناف بیفتد نوزاد شما باید فقط با اسفنج حمام شود. در اتاق گرم، نوزاد را روی یک جای مستطح و راحت، میز قابل تنظیم، تخت، کف زمین یا روی سینک بخوابانید تا خود و نوزاد راحت باشید. روی یک سطح صاف و یک حوله نرم و پتوی نرم استفاده کنید. اگر بچه در سطح بالای زمین قرار دارد باید از یک حفاظ ایمنی استفاده کنید یا با یک دست دائما او را نگه دارید تا مطمئن شوید بچه نمی افتد.

یک طشت آب، مقداری آب و دو پارچه خیس شستشو( باقی مانده صابون در آب نباشد) و یک صابون ملایم بچه از قبل آماده کنید. نوزاد را در یک حوله بپیچید و فقط مناطقی از بدنش که در حال شستشو هستند را در معرض قرار اب بدهید. از لباس مرطوب ابتدا بدون صابون برای شستش صورتش استفاده کنید تا صابون به چشم و دهانش وارد نشود . سپس قبل از اینکه بقیه بدنش را بشورید، بدنش را آب کشی کنید. و در آخر نیز منطقه قنداق را شستشو دهید. توجه ویژه ای به چین های زیر بغل، پشت گوشها، اطراف گردن و مخصوصا در دختران منطقه تناسلی داشته باشید.

وقتی که زخم نافش بهبود یافت می توانید نوزاد را با اب مستقیم حمام کنید. اولین حمام او باید با ملایمت و تا حد امکان کوتاه باشد. نوزاد ممکن است ابتدا کمی اعتراض داشته باشید اما اما اگر احساس کردید حمام برایش ناخوشانید است دوباره تا یک یا دو هفته از حمام اسفنجی استفاده کنید. و مجددا سعی کنید. او برای شما مشخص می کند که اماده حمام کردن است یا خیر.

اکثر والدین دریافته اند که حمام کردن نوزاد در سینک، تشت پلاستیکی و خواباندن نوزاد در حواله راحت تر است. باید به اندازه 2 اینچ در تشت حمام آب بریزید، سپس دمای آب را با ریختن مقداری از آن بر روی پوست دست یا آرنج خود آزمایش کنید.اگر احساس کردید دمای آب بالاست با مقداری آب سرد دما را متعادل کنید تا خود و نوزادتان را نسوزانید. دما برای پیشگیری از سوزانده شدن، شیر آب نباید از 120 درجه فارنهایت بیشتر باشد. در بسیاری از مواد شما می توانید گرمای آب را تعدیل کنید.

مطمئن شوید که قبل از رفتن به حمام و در آوردن لباسها تمام وسایل مورد نیاز را برای کودک مهیا کرده اید. شما نیاز خواهید داشت به تمام وسایلی که برای حمام اسفنجی استفاده می کردید همچنین به یک کاسه برای ریختن آب برای شستشو. وقتی که بچه شما مو داشت باید شامپوی بچه را نیز به این وسایل اضافه کنید.

اگر چیزی را فراموش کرده بودید یا برای پاسخ دادن به تلفن مجبور شدید حمام را ترک کنید حتما کودک خود را نیز همراه ببرید، لازم است برای این موارد یک حوله خشک در دسترس داشته باشید.

اگر کودک شما از حمام کردن لذت می برد زمان بیشتری برای آب بازی به او بدهید. هر قدر کودک شما از حما کردن بیشتر لذت ببرد کمتر از آب می ترسد. هر قدر که بزرگ تر شود زمان بیشتری از حمام کردنش را به بازی با آب طی می کند. حمام کردن باید آرامش بخش و تسکین دهنده باشد تا وقتی که کودک شما در حمام خوشحال است، شما برای تمام کردن حمامش عجله نکنید.

اسباب بازی های حمام برای کودکان خیلی خردسال نیاز نیست چون آب به اندازه کافی برانگیزنده است. مادامی که کودک به اندازه کافی برای استفاده از تست حمام بزرگ شد، اسباب بازی غیر ضروری می شود. ظرف، اسباب بازی های شناور و حتی کتاب های ضد آب وسایل بسیار خوبی برای پرت کردن حواس کودک در زمان حمام کردن هستند.

وقتی که کودک را از حمام بیرون می آورید حوله حمام و روسری برای خشک کردن سرش بسیار مفید هستند. حمام کردن کودک در هر سنی یک کار خیس کننده است، پس سعی کنید از یک روپوش یا حوله استفاده کنید که خیس نشوید.

حمام کردن یک روش برای ارام کردن کودک و مهیا کردنش برای خواب است بنابراین باید در زمانی انجام شود که برای شما مناسب باشد.

حمام کردن کودک

وقتی که لباسهای کودک را در آوردید به سرعت او را در آب قرار دهید تا سردش نشود. با یک دست سرش را نگه دارید و با دست دیگر او رادر آب قرار دهید او پاها را قرار دهید. با او صحبت کردن او را تشویق به این کار کنید و به ارامی بقیه بدنش را در اب قرار دهید. برای امنیت بیشتر،بیشتر بدنش باید روی آب باشد بنابراین شما باید مرتب روی بدنش آب بریزید تا بدنش گرم بماند.

از یک لباس نرم برای شستن صورت و موهایش استفاده کنید و شامپور را نیز یک یا دوبار در هفته استفاده کنید. فرق سرش را به ارامی ماساژ دهید مخصوصا ملاج را. وقتی که صابودن یا شامپو به سرش زدید دست خود را در جلو پیشانیش قرار دهید تا مانع ریخت شامپو و صابون به چشم کودک شوید. اگر زمانی صابون وارد چشم کودک شد و گریه و اعتراض کرد سعی کنید با یک تکه پارچه تمیز چشمش را از صابون پاک کنید و آب زیاد بریزید تا تمام صابون شسته شود و چشم هایش را باز کند سپس بقیه بدنش را از بالا بشورید.



وبسایت کودک سالم – آکادمی پزشکان اطفال آمریکا

حمام کردن نوزاد
برچسب ها:

مطالب مرتبط