تاریخ انتشار: 29 دی 94 | بازدید: 2017 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

شیوه‌ صحیح خواباندن کودک خردسال

بسیاری از کودکان برای به خواب رفتن و داشتن خواب راحت مشکل دارند و در طول شب چندین بار از خواب بیدار می‌شوند و با گریه کردن کودکان خود را از خواب بیدار می کنند و در نهایت موجب اختلال خواب والدین نیز می گردند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، همیشه والدین تلاش زیادی برای آرام کردن و خواباندن کودک می‌کنند بدون آنکه بدانند شاید شیوه های اشتباه آنها در ماه های ابتدایی تولد کودک باعث بروز این مشکل شده است .

کارشناسان می گویند اکثر مشکلات خواب کودکان با رعایت برخی نکات ساده قابل حل می باشد.

به یاد داشته باشید در صورت اشتباه شما در انتخاب روش خواباندن کودک با بالا رفتن سن فرزندتان مسائل دیگری ایجاد می‌شوند زیرا عادت‌های کودک نهادینه شده‌اند، اما سعی کنید از ماه‌های اول کاری نکنید که کودک برای خوابیدن به شما وابسته شود.

- تکان دادن و راه بردن کودک از شما والدینی مهربان نمی‌سازد فقط او را وابسته به این کار می‌کنید و مجبور خواهید بود هر شب در نیمه‌های شب او را بلند کرده و راه ببرید تا بتواند دوباره بخوابد.

- بهتر است قبل از خواب کودک را کمی تکان دهید تا خوابش بگیرد، اما توجه داشته باشید قبل از اینکه بخوابد او را در تختخوابش بگذارید. به این ترتیب او آخرین چیزی که می‌بیند تشک خودش است نه شخص شما. پس اگر دوباره بیدار شود نیز به آنچه می‌بیند عادت دارد و می‌تواند دوباره بخوابد.

- می‌توانید وقتی او را در تخت می‌گذارید تا ۵ دقیقه نیز در کنارش باشید سپس اتاق را ترک کنید. اگر او گریه کرد بازگردید و ۵ دقیقه دیگر او را همراهی کنید و دوباره اتاق را ترک کنید. آنقدر این کار را تکرار کنید تا بتواند خودش بخوابد.

بتدریج آرام کردن‌های شما کوتاه شده و فاصله بین آن‌ها طولانی‌تر می‌شود.

- نکته دیگر اینکه وقتی کودکتان در حال خوردن مایعات در شیشه است او را نخوابانید. دادن شیشه به کودک مانند تکان دادن و راه بردن نوعی وابستگی در او ایجاد می‌کند. به این ترتیب بدون شیشه نمی‌خوابد و در نیمه‌شب هم اگر بیدار شود دوباره شیشه می‌خواهد.

و یک مشکل دیگر نیز به مشکل خواب او افزوده می‌شود، آن هم مشکل خیس شدن پوشک در نیمه‌شب و نیاز به تعویض آن است.

از طرفی ورود کالری‌های بیشتر در هنگام خواب می‌تواند تحریکی برای دستگاه گوارش بوده و استراحت و وضعیت آرام آن را مختل کند. در ضمن ممکن است مایع در طول خواب و حالت درازکشیده به درون گلوی کودک بپرد و موجب تحریک و سرفه و مشکلات دیگر شود.

اگر هم کودک عادت به خوردن شیشه دارد سعی کنید در پایان شب به او آب ساده در شیشه بدهید، زیرا او پس از یک هفته یا چند روز از خوردن آب ساده خسته شده و بتدریج آن را کنار می‌گذارد.





شیوه‌ صحیح خواباندن کودک خردسال
برچسب ها:

مطالب مرتبط