تاریخ انتشار: 10 آذر 93 | بازدید: 1913 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

سرماخوردگی

سرماخوردگی موجب عطسه و گرفتگی صدا و شاید گلودرد و سرفه ناراحت کننده می شود و همه ما گاه و بیگاه دچار سرماخوردگی می شویم.
به خاطر اینکه کودکان هر سال هشت بار و یا بیشتر سرما می خورند این عفونت ویروسی سرایت کننده به مجاری فوقانی دستگاه تنفسی است و همه ی کودکان به پزشک مراجعه می کنند و در خانه استراحت نموده  و به مدرسه نمی روند.


علت بیماری
 بیشتر سرماخوردگی ها براثر رینوویروس هایی پدید می آیند که به صورت ذرات ریز در هوایی معلق هستند که آن را تنفس می کنیم یا روی چیزهایی قرار دارند که به آنها دست می زنیم. بیش از 100 رینوویروس مختلف می توانند از لایه پوشاننده و محافظ درون بینی و گلو عبور کنند و موجب تحریک واکنش سیستم ایمنی شوند که در نتیجه گلودرد، سردرد پدید می آید و نفس کشیدن از راه بینی سخت می شود.


هوای خشک – در داخل و یا خارج از منزل – می تواند مقاومت بدن در برابر عفونت ویروس های سرماخوردگی را کاهش دهد. همچنین سیگاری بودن و ماندن در کنار فردی که سیگاری است موجب کاهش مقاومت بدن می شود. افرادی که سیگار می کشند در مقایسه با آنهایی که سیگار نمی کشند بیشتر در معرض ابتلا به سرماخوردگی قرار می گیرند – و علائم سرماخوردگی در آنها احتمالاً بدتر است، طولانی تر است و ممکن است منجر به برونشیت و یا ذات الریه شود.
اما علی رغم باورهای سالمندان، پوشیدن ژاکت یا کاپشن در هوای سرد، نشستن یا خوابیدن در هوای آزادبیرون رفتن از خانه موجب سرماخوردگی نمی شوند.


علائم و نشانه های بیماری
نخستین علائم سرماخوردگی اغلب خارش گلو، آب ریزش بینی و عطسه است. کودکانی که سرما خورده اند ممکن است گلودرد داشته باشند، سرفه کنند، سردرد، تب ملایم، احساس خستگی، دردعضلانی کاهش اشتها داشته باشند. آب بینی ممکن است از حالت رقیق به صورت زرد یا سبز غلیظ درآید.


سرایت
سرماخوردگی در طول دو یا چهار روز نخست بروز علائم بیماری، مسری ترین بیماری محسوب می شود و ممکن است تا سه هفته واگیر داشته باشد. شما ممکن است از تماس با یک فرد بیمار، یا با وارد کردن ویروس از طریق عطسه یا سرفه های فرد بیمار از راه تنفس به بدنتان، سرما بخورید. اگر پس از لمس پوست و یا سطوح آلوده به رینوویروس، بینی یا دهان خود را لمس کنید ممکن است سرما بخورید.


برگرفته از: سایت سلامت کودک-اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت
کتاب طب کودکان نلسون

سرماخوردگی
برچسب ها:

مطالب مرتبط