تاریخ انتشار: 1 شهریور 94 | بازدید: 1765 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

کمک های اولیه در حوادث ترافیکی و سقوط

آسیب های دوران کودکی و باقی ماندن تاثیر آن بر کودکان در همه سالهای بعدی زندگی از مهمترین عواملی است که نمی توان از آن چشم پوشی کرد. پیشگیری از مصدومیت های کودکان ، مسئولیت بزرگی است که نیازمند تعهد ومشارکت کامل مجموعه گسترده ای از سازمان های بین المللی دولت ها ، سازمانهای خصوصی ، والدین و مراقبین کودکان وحتی خود کودکان است.
سالانه ده ها میلیون کودک دچار آسیب های غیرمهلک می شوند که بیشتر این آسیب ها در  بیمارستان درمان می شوند. صدمات ناشی از حوادث در کودکان  می تواند ناتوانی  ومعلولیت  هایی ایجاد کند که نیازمند مراقبت بیشتر و خدمات توانبخشی بوده و پیامدهایی در سلامتی ، تحصیل ومشارکت اجتماعی آنها و حتی بر معیشت والدین نشان دارد.
آسیب های دوران کودکی  و باقی ماندن تاثیر آن بر کودکان در همه سالهای بعدی زندگی  از مهمترین  عواملی است که نمی توان از آن چشم پوشی کرد. پیشگیری از مصدومیت های کودکان ، مسئولیت بزرگی است که نیازمند تعهد ومشارکت کامل مجموعه  گسترده ای از سازمان های  بین المللی دولت ها ، سازمانهای خصوصی ، والدین و مراقبین کودکان وحتی خود کودکان است.
داشتن یک محیط امن و  دور از خطر حق هر کودکی در سراسر دنیاست.

• ضمن حفظ خونسردی ، هرچه سریعتر درخواست کمک کنید( با اورژانس 115 تماس بگیرید)
• اگر مضطرب هستید تا رسیدن نیروهای امدادی ، مصدوم را حرکت ندهید واز هرگونه اقدام خودداری فرمایید.  در شرایطی که برای حفاظت ازجان مصدوم مجبور به حرکت دادن او هستید ، سعی کنید سر و ستون فقرات مصدوم را بی حرکت نگه دارید.
• اگر بیمار تنفس دارد واستفراغ نمی کند با دست گردن را در وضعیت افقی در راستای ستون فقرات نگه دارید.  در صورتی که خون  یا ترشحات مانع تنفس  بیمار است ، اگر مواد مذکور دیده می شود با دست خارج گردد در غیراینصورت دهان و راه هوایی دستکاری نگردد.  اگر بیمار استفراغ می کند با دست گردن  را در راستای ستون فقرات ثابت نگه داشته وبیمار را به سمت راست یا چپ بچرخانید ، به طوری که گردن همواره در محور ستون فقرات حفظ شود .اگر چرخاندن بیمار به سمت دیگر  موجب قطع تنفس او گردید باید به حالت قبل باز گردانیده شود.
• درصورت وجود شکستگی ، عضوآسیب دیده را به وسیله  آتل ثابت نگه دارید.  آتل از ایجاد حرکت در دوسر شکسته استخوان ،مفصل در رفته یا اندام دچار آسیب بافت نرم جلوگیری می کند و موجب کاهش درد در اندام می شود.
• درصورت وجود خونریزی ، می توانید زخم را با فشار مستقیم توسط یک پارچه تمیز و استریل بپوشانید. سپس محل مورد نظر را بانداژ کنید( می توانید از یک روسری استفاده کنید) فقط دقت کنید باند را تا اندازه ای سفت ببندید  که جلوی  خونریزی را بگیرد ، زیرا پانسمان سفت می تواند جریان خون را قطع کند ومنجر به قطع عضو گردد.
• درصورت امکان محل زخم را بالا نگه دارید.
• در صورتی که عضوی قطع شده ، آن عضو را در یک کیسه پلاستیکی تمیز قرار دهید ، تمام هوای کیسه را خارج کرده سپس کیسه را به خوبی ببندید تا هیچ درزی نداشته باشد. کیسه را در ظرف یخ قرار دهید  و به همراه مصدم به مرکز درمانی بفرستید.

 مصدوم را با پتو بپوشانید

    برگرفته از پورتال جامع سلامت خانواده.www.behsalva.com
کمک های اولیه در حوادث ترافیکی و سقوط

مطالب مرتبط