چنین غذاهایی توصیه نمی شود:
1-دم کرده های گیاهی : دم کرده های گیاهی (مانند چای نعناع و گا گاو زبان ) گاهی اثرات جانبی دارن (مانند تهوع و استفراغ ) بنا براین در دوران شیردهی با احتیاط مصرف شوند . این مواد می توانند وارد شبر مادر شده و اثرات جانبی مشابهی در نوزادان به وجود آورند.
2- کافئین : کافئین وارده به شیر مادر سبب تحریک پذیری نوزاد می شود بنابر این توصیه می شود که نوشیدنیهای کافئین دار برای زنان شیرده به 2 لیوان در روز وحدود شوند. شکلات و کاکائو هم مقدار کمی کافئین دارند. در عین حال به دلیل (تئوپرومید ) که مثل کافئین ، محرک است . باید در رژیم مادران شیرده محدود شوند.
3- جانشینهای قند ( قندهای مصنوعی ): باید در حد اعتدال مصرف شوند . در مصرف مواد غذایی حاوی این گونه قندها مانند نوشابه رژیمی یا محصولات مشابه نیز باید حد اعتدال رعایت شود زیرا تاثیر جانشینهای قند بر شیر مادر و سلامت نوزادان نا مشخص است.
4- مقادیر زیاد ادویه و چاشنیهای غذایی (مانند فلفل ، سیر ، پیاز، و زیره ) ممکن است طعم شیر مادر را تغییر دهد حتی گاهی در شیر خواران حساس واکنش هایی در برابر غذایی که مادر مصرف کرده مشاهده می شود.
برگرفته از : کتاب تغذیه و رژیم درمانی در بیماریها - دکتر غلامحسین فلاحی (فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد )