تاریخ انتشار: 10 آبان 95 | بازدید: 1750 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

تغذیه بارداری

از تغدیه مناسب دوران بارداری برخوردار باشد
تغذیه متعادل و کامل طی دوران بارداری موارد زیر را تضمین
می کند:
- رشد و تکامل جنین
- تامین مواد مورد نیاز بدن مادر
- کاهش خطر دریافت اضافی غذا
در مادری با سوءتغذیه دوران بارداری، خطر تولد نوزاد کم وزن بیشتر است. این گونه نوزادان بيشتر در معرض خطر عفونت، ناتوانی های یادگیری، تکامل ناقص فیزیکی و مرگ طی یک سال اول زندگی هستند.
مجموع اضافه وزن مادر تا پایان حاملگی نباید از 13-11کیلوگرم بیشتر شود که در سه ماهه اول 3 -2کیلو و از آن به بعد هفته ای نیم کیلو توصیه می شود. بدین منظور کلیه مواد دریافتی مادر اعم از درشت مغذی ها، ریزمغذی ها و مایعات باید افزایش یابد.
در سه ماهه دوم و سوم مادر باید روزانه 450-350 كيلوکالری اضافه دریافت داشته باشد، میزان پروتئین روزانه به مقدار 1.1 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن و حداقل دریافت روزانه کربوهیدرات 175 گرم باشد. میزان دریافت روزانه چربی تغییری ندارد جز اینکه تاکید بیشتری بر مصرف اسیدهای چرب امگا -3 و پرهیز از اسیدهای چرب اشباع و ترانس می شود.
ریزمغذی های حائز اهمیت بیشتر در دوران بارداری عبارتند از:
- اسید فولیک: موثر در تقسیم سلولی، در چهار هفته اول بارداری دریافت کافی آن (600 میکروگرم در روز) حیاتی است.
- سیانوکوبالامین: به فعالیت اسید فولیک کمک می کند(2.6 میکروگرم در روز)
- اسید اسکوربیک: موثر در سنتز کلاژن (85 میلی گرم در روز)
- رتینول: کمبود آن باعث نوزاد نارس و کم وزن می شود (1300 ميكروگرم در روز)
- کلسیم : موثر در سنتز استخوان (1300 میلی گرم در روز)
- آهن : نیاز به آن در دوران حاملگی تا 50% بالا می رود، جهت سنتز گلبولهای قرمز بویژه در سه ماه سوم ضروری است
- روی: موثر در سنتز پروتئین، DNA, RNA نیاز به آن در حاملگی تا 40% بالا می رود.
- سدیم : اضافه دریافت آن توصیه نمی شود.
- ید: به منظور پیشگیری ار کرتینیسم و هیپوتیروئدیسم نیاز به آن افزایش می یابد.
دریافت اضافه مایعات به جهت افزايش حجم خون مادر، تنظیم درجه حرارت بدن مادر، سنتز مایع آمنیوتیک، پیشگیری ار احتباس آب و یبوست، و پیشگیری از عفونت مجاری ادراری لازم است.

منبع: دستورالعمل كشوري تغذیه با شیر مادر در ساعت اول زندگی"
تغذیه بارداری
برچسب ها:

مطالب مرتبط