تاریخ انتشار: 2 اسفند 96 | بازدید: 2600 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

هموروئيد در بارداري

نکاتی در مورد بواسیر و هموروئید

بواسیر (هموروئید) به رگ های متورم در انتهای روده بزرگ (مقعد) گفته می شود. این رگ های خونی اغلب از مقعد بیرون می زنند که به این نوع بواسیر، بواسیر خارجی گفته می شود. اگر رگ های خونی داخل روده کوچک باشند و از مخرج بیرون نزنند به آنها بواسیر داخلی گفته می شود. خونریزی، خارش و درد از علائم اصلی هر دو نوع بواسیر (هموروئید) می باشند.
بواسیر در زنان باردار شایع است، زیرا:
در دوران بارداری رحم بزرگ می شود و فشار بیشتری بر روی رگ های خونی قسمت تحتانی بدن می آورد.
یبوست، یکی از مشکلات شایع دوران بارداریست که باعث می شود که دفعات دفع مدفوع کمتر شده و مدفوع خشک و سفت شده که همین قضیه دفع را دشوار می کند. روده معمولا در دوران بارداری آهسته تر حرکت می کند. آهن موجود در مکمل هایی که در دوران بارداری مصرف می شوند نیز می تواند باعث بروز یبوست شود.
برای پیشگیری و یا درمان یبوست و بواسیر نکات زیر را به یاد داشته باشید:
*
یک رژیم غذایی با فیبر بالا (میوه ها، سبزیجات و غلات سبوس دار) داشته باشید.
*
مقدار زیادی مایعات و به ویژه آب بنوشید.
*
در هنگام اجابت مزاج از زور زدن بپرهیزید.
*
هر روز و به صورت منظم ورزش کنید. -------
برای درمان درد و یا خارش بواسیر نکات زیر را به یاد داشته باشید:
*
بعد از هر دفعه اجابت مزاج مقعد خود را به خوبی تمیز کنید. این کار را به آرامی و از طرف جلو به سمت عقب انجام دهید. برای این کار دستمال مرطوب و یا پدهای مخصوص هموروئید بهتر از دستمال های توالت هستند. سعی کنید از آنها استفاده کنید (در کل باید از دستمال های نرم و بدون بو و طرح و برجستگی استفاده کنید.)
*
حمام آب گرم را فراموش نکنید. این کار می تواند به تسکین بواسیر شما کمک کند. برای تسکین خارش مقعد می توانید * مقداری جوش شیرین را به آب وان حمام اضافه کنید.
*
از کمپرس های آب یخ استفاده کنید.
*
از نشستن های طولانی مدت (علل خصوص بر روی سطوح سخت) اجتناب کنید.
*
اگر با بواسیر و یا یبوست مواجه شدید، مشکل را با پزشکتان در میان بگذارید. پزشک ممکن است توصیه های زیر را برای شما داشته باشد:
دارو های بدون نسخه و یا نسخه ای را برای تسکین خارش بواسیر برای شما تجویز کند.
برای جلوگیری از زور زدن شما هنگام دفع ممکن است برای شما داروی نرم کننده مدفوع تجویز کند.




هموروئید در دوران بارداری شایع تر است

هموروئید در بارداری بخصوص ۳ ماهه سوم شایع است.بعضی از خانم ها هموروئید را برای اولین بار در بارداری تجربه می کنند. اگر شخصی قبل از بارداری هموروئید داشته باشد در حین بارداری مجددا عود می کند.

گاهی ممکن است هموروئید در مرحله دوم زایمان به علت زور زدن بروز کرده که این شکایت شایع بعد از زایمان است.

در بیش تر موارد هموروئید هایی که در طی بارداری ایجاد شده اند بعد از زایمان بهبود می یابند خصوصا اگر از یبوست اجتناب شود.

چرا هموروئید در بارداری شایع تر است؟

۱-رشد رحم در طی دوران بارداری سبب فشار روی ورید های لگن و اندام تحتانی شده و برگشت خون از نیمه تحتانی بدن کند تر می شود که این سبب ورم و متسع شدن عروق می گردد

۲-یبوست

۳-افزایش هورمون پروژسترون در طی بارداری سبب شل شدن و ورم کردن دیواره عروق وریدی می شود. پروژسترون نیز سبب آهسته شدن حرکت دستگاه گوارش می شود

چطور از هموروئید در طی دوران بارداری اجتناب کنیم؟ -اولین و مهم ترین راه اجتناب از یبوست است {ازطریق داشتن رژیم پرفیبر؛آب حداقل ۱۰-۸ لیوان در روز؛ ورزش منظم حتی حداقل در حد یک پیاده روی کوتاه} -وقتی احساس دفع دارید آن را به تاخیر نیاندازید

را انجام دهید kegel روزانه حرکات ورزش
این ورزش باعث افزایش جریان خون منطقه لگن و مقعد و کاهش فشار هموروئید می شود. این ورزش هم چنین باعث افزایش تون عضلات اطراف واژن و مجرای ادرار و در نتیجه بهبود بدن بعد از زایمان می شود. -از ایستادن و نشستن طولانی اجتناب کنید. اگر شغلتان نشسته است هر ساعت چند دقیقه ایستاده و حرکت کنید. در منزل هنگام استراحت؛ مطالعه و نگاه کردن تلویزیون به پهلوی چپ دراز بکشید تا فشار از روی عروق لگنی برداشته شود

برای بهبودی هموروئید در بارداری چه کنیم؟

یک پک یخ با یک پوشش نرم روی محل گرفتار گذاشته و روزی چند بار این کار را تکرار کنید.

روزی چند بار در لگن آب گرم برای بهبود درد بنشینید.

برای دستمال توالت از دستمال بدون عطر ؛ سفید رنگ و نرم استفاده کنید

استفاده از دستمال مرطوب بهتر است.

در صورت تشدید بیماری حتما با پزشک خود برای مصرف داروهای موضعی مشورت کنید زیرا بیش تر این دارو ها را بیش تر از یک هفته نمی توان استفاده کرد.

هموروئيد در بارداري
برچسب ها:

مطالب مرتبط