بارداری پرخطر به بارداری گفته میشود که سلامت جنین یا مادر در خطر باشد و...
عضی از زنان در دوران بارداری دچار پرفشاری خون میشوند که ممکن است پس از تولد کودکشان باقی بماند.
این وضعیت فشار خون بارداری (gestational hypertension) نامیده میشود. فشارخون بالا در طول حاملگی در ۴ تا ۸ درصد حاملگیها رخ میدهد. این حالت در زنان مبتلا به فشارخون بالای طولانی مدت یا دیابت شایعتر است.
اگر سابقه ابتلا به فشارخون حاملگی یا مسمومیت بارداری را داشته باشید، شما به احتمال بیشتری در طول زندگی خود دچار افزایش فشارخون یا سایر مشکلات قلبی عروقی خواهید شد.
پزشک حتماً باید از این سابقه پزشکی شما آگاه باشد.
فشارخون حاملگی ممکن است سبب حالتی تحت عنوان پره اکلامپسی یا اکلامپسی (مسمومیت حاملگی) شود که هم برای مادر و هم برای جنین کشنده است. علائم مهم مسمومیت حاملگی ، فشار خون بالا و دفع پروتئین از ادرار است. سایر علائم عبارتاند از: سردردهای مکرر، تاری دید، حساسیت به نور، و درد شکم.
این علائم ممکن است همراه بیماریهای دیگر و حتی در یک بارداری طبیعی نیز ظاهر شود. مراجعة مرتب به پزشک کمک میکند تا با اندازهگیری فشار خون و سطح پروتئین ادرار مسمومیت بارداری بهسرعت تشخیص داده شود.
زنانی که پیش از بارداری پرفشاری خون مزمن داشتهاند؛ زنانی که در بارداری قبلی دچار پرفشاری خون یا مسمومیت بارداری شدهاند؛ زنان چاق؛ زنان باردار بالای ۴۰ سال و زیر ۲۰ سال؛ و زنان مبتلا به دیابت، بیماریهای کلیوی، آرتریت روماتوئید، لوپوس و اسکلرودرمی (بیماریهای مزمن و عودکنندة اتوایمیون) در مقایسه با سایر زنان بیشتر در معرض خطر ابتلا به مسمومیت بارداری هستند.
بنابراین،اگر مبتلا به فشار خون بالا هستید و قصد دارید حامله شوید ، حتماً با پزشک یا مراقب بهداشت خود مشورت کنید.
مراقبتهای قبل از زایمان برای شما بسیار مفید است:
- مطمئن شوید فشار خونتان تحت کنترل است. تغییر شیوة زندگی با کاهش دادن نمک مصرفی، انجام دادن مرتب تمرینات ورزشی و کاهش وزن، درصورتیکه اضافه وزن دارید، مفید است.
- اگر از داروهای پایینآورندة فشار خون استفاده میکنید،
از پزشکتان بپرسید که چه تغییری در مقدار و نوع داروها باید بدهید و اگر باردار هستید:
- بهطور مرتب برای کنترل و مراقبتهای پیش از زایمان به متخصص زنان یا ماما مراجعه کنید.
- از مصرف الکل و سیگار بپرهیزید.
- درصورتیکه قصد استفاده از هر نوع دارویی را به هر منظور دارید، با پزشک مشورت کنید.
با پزشک همکاری کنید تا بتوانید پیش از حاملگی و در طول آن فشارخون خود را کنترل نمایید. مراقبتهای دوران بارداری بسیار مهم هستند. بسیاری از زنان مبتلا به فشارخون بالا، فرزندان سالمی را بدنیا میآورند. اگر از داروهای ضدفشارخون استفاده میکنید با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید که آیا میتوانید مصرف داروها را در طول دوران بارداری ادامه دهید.
هرچند برخی داروهای ضدفشارخون مانند مهارکننده هایARB, ACE در دوران حاملگی نباید مصرف شوند، ولی هیچگاه بدون مشورت با پزشک داروی خود را قطع نکنید.
وبسایت دانشگاه مشهد
بارداری پرخطر به بارداری گفته میشود که سلامت جنین یا مادر در خطر باشد و...
یک کارشناس ارشد بهداشت روان با اشاره به نمودهای غیرظاهری پرخاشگری کودکان مانند نقاشیهایشان و...
واقعیت این است که زمین لرزه یک رخداد طبیعی است و روزانه هزاران زمین لرزه...
به منظور حمايت از مادران شاغل در دوران شير دهي قانون مرخصي زايمان به مدت...
مهمترین کاری که میتوانید پیش از آغاز بارداری انجام دهید (جدا از مصرف ویتامینها در...