تاریخ انتشار: 15 آذر 93 | بازدید: 2115 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مراقبت از عفونت درنوزاد نارس

در طول سه ماهه سوم حاملگی یک نوزاد رسیده بسیاری از آنتی بادی های لازم را جهت مقابله با بیماری دریافت میکند ولی نوزادی که نارس متولد شده است تمام آنها را دریافت نمیکند و در نتیجه ممکن است مستعد ابتلا به بیماری باشد.
نوزاد تان را از جاهای عمومی و شلوغ مثل فروشگاهها ومرکز مراقبتهای روزانه يا مهد كودك و غیره دور نگهدارید .
 همچنین شما  نیاز دارید که درباره رعایت بهداشت نوزادتان آموزش ببینید. گاهی اوقات آشنایان و دوستان شاید نمیدانند که یک ملاقات ساده و یا یک سفر کوچک میتواند برای نوزاد شما تهدید کننده باشد و حتی شاید شما را به مراقبت بیش از حد متهم کنند برای نگهداری خوب از نوزادتان میتوانید مدتی را تنها و جدا باشید و بخاطر بسپارید که این بهترین روش برای جلوگیری از بیماری نوزادتان میباشد.


از جواهر الات در نوزادان و نوپاها نباید استفاده کرد و از گوشواره تا سن سه سالگی نباید استفاده شود..
در کنار نوزاد هرگز سیگار نکشید و به اطرافیان اجازه کشیدن سیگار را ندهید .
نوزاد را در ماشین تنها نگذارید.در آب و هوای سرد و بارانی و خیلی گرم نوزاد را از منزل خارج نکنید .
تا زمانیکه سیستم ایمنی نوزاد قوی شود او را با خود به میهمانیها و خرید و جاهای شلوغ نبرید.(مخصوصا در فصول سرد سال)
شستن كامل دستها  ،بهترین روش جلوگیری از بیماری نوزاد است . از افراد خانواده و ملاقات کننده ها بخواهید تا قبل از تماس با نوزاد دستهای خود را بخوبی با آب و صابون بشویند. 


راههای دیگری هم وجود دارد که از سرایت بیماری به نوزاد شما جلوگیری میکند که عبارتند از :   
1- همیشه       دستهایتان را قبل از تماس با نوزادتان با یک صابون ضدعفونی کننده بشویید وبهترین راه جلوگیری از انتشار عفونت شستن دستهایتان به مدت 30 ثانیه میباشد. از یک برس دستی برای شستن زیر ناخنهایتان استفاده کنید.  
2- قبل از مراجعه به پزشک زمان دقیق ویزیت نوزاد را  بپرسید. تا زیاد منتظر ویزیت دکتر نشوید و در مطب نورادتان با بچه های بیمار تماس  زیادی نداشته باشد . به کارمند مراقبت های  بهداشتی یاد آوری کنید تا دستهایش را قبل از تماس با نوزادتان بشوید .
3- قبل از اینکه خویشاوندان و دوستان یا افراد دیگر بخواهند به نوزاد شما دست بزنند برایشان توضیح دهید که میکروبها یک تهدید جدی برای نوزاد شما هستند و بگو ئید که  شما میتوانید به نوزاد من نگاه کنید اما نمیتوانید به اودست بزنید واگر به آنها توضیح دهید  که بچه شما نارس متولد شده و هفته ها و ماهها در بیمارستان بستری بوده است حتما رعایت خواهند کرد.
روی در اتاق نوزادتان بنویسید "میکروبها ممکن است مرا خیلی مریض کنند لطفا به من دست نزنید"                                                                                  
4- در سن 6 ماهگی نوزاد  (سن تقویمی پس از کسر هفته هایی که نوزاد زود تر از موعد به دنیا آمده است ) یک  واکسن انفولانزا دریافت می کند و دیگر فرزندان خانواده و مراقب های نوزاد هم باید  این واکسن را دریافت کنند .  
5-افرادی را که علائم سرماخوردگی دارند به خانه راه ندهید و از تماس کودکان کم سن و سال  که اغلب ناقل میکروب هستند با فرزندتان جلوگیری کنید.
6-استراحت خود و خانواده تان را فراهم کنید .  دست هایتان را مرتب بشوئید .
7-اگر یکی از اعضاء خانواه بیمار باشد بلافاصله او را درمان کنید و مکررا لباسها و روتختی هارا با آب گرم بشوئید و اگر خودتان دچار بیماری تنفسی شدید علاوه بر درمان و رعایت نکات بهداشتی ،  از ماسک استفاده کنید.
8-سیگار نکشید و اجازه ندهید که دیگران در خانه سیگار بکشند.سيگار مي تواند ريه هاي نوزاد شماراضعيف كرده و او را مستعد بيماري بكند. 


در صورت وجود موارد زیر نگران نشوید :
سکسکه ، عطسه ، خمیازه کشیدن ، گاهی اوقات استفراغ کردن ، پیچ خوردن شکم به خاطر حرکات روده در حالیکه از نظر دفع مشکلی ندارد. ، شروع به سر و صدا کردن یا جمع کردن و سفت کردن خودش. 


اگر در  نوزاد  خود علائم  زیر  را دیدید فورا به مرکز درمانی مراجعه کنید:
خواب آلودگی ، تنفس مشکل یا آپنه (قطع تنفس) ، تشنج ، تب بالای 37.8درجه ، قرمزی چشم ، چشم اشک آلود ،آب بینی ، سرفه ، خون دماغ، استفراغ، اسهال ، زردی
داروها : اگر نوزادتان با نسخه دارویی مرخص شده است ، زمان دادن داروها را در محلی که در معرض دید شماست مثلا بر روی یخجال نصب کنید و اگر در مورد زمان دادن داروها مشکل دارید با پزشک معالج  در این مورد مشورت کنید


برگرفته از:کتاب طب کودکان نلسون-کتاب طب نوزادان فاناروف

مراقبت از عفونت درنوزاد نارس
برچسب ها:

مطالب مرتبط