از مشكلات رایج برای اغلب زنان در دوران بارداری، میتوان به یبوست اشاره نمود. دلایل...
به یاد داشته باشید که عادت دستشویی رفتن در هر کودکی متفاوت است. کودکی که بیرون روی روزانه نداشته باشد را نمی توان مبتلا به یبوست محسوب کرد. معمولاً کودک زمانی دچار یبوست است که بیرون روی کمتر از حالت طبیعی را داشته باشد. کودک شما ممکن است از احساس سیری یا نفخ شکم بنالد یا بگوید که دفع توام با درد دارد و باید برای دفع زودتر به خود فشار آورد و یا اینکه شما لکه های خونی را بر روی دستمال توالت ببینید.
درمان یبوست
برای جلوگیری و درمان یبوست می توانید روشهای زیر را به کار ببندند:
• مایعات بیشتری به کودکتان بخورانید. نوشیدن آب به مقدار کافی و سایر مایعات کمک می کند تا مدفوع در روده ها روان تر حرکت کند. مقدار آب مورد نیاز کودکان بر حسب سن و وزن آنها تغییر می کند. اما بیشتر کودکان دبستانی باید روزانه 3 الی 4 لیوان آب بنوشند. اگر نوزادتان در جریان گرفته شدن از شیر مادر یا ورود به مرحله خوردن غذای سفت دچار یبوست شده باشد، سعی کنید روزانه به او فقط مقدار کمی آب آلو بدهید. اگر این یبوست ادامه پیدا کند یا نوزادتان را دچار درد سازد می تواند از مشکل سلامتی نوزاد ناشی شده باشد که در این صورت لازم است با پزشک تان تماس بگیرید.
• غذای فیبردار بیشتری بدهید- غذاهایی که مقدار فیبر زیاد دارند مانند میوه ها/ سبزیجات و نان سبوس خالص می توانند در جلوگیری از یبوست مؤثر باشند. فیبر قابل هضم نیست بنابراین این ماده به کمک حرکات دودی روده به پاک شدن روده کمک می کند، در حالیکه رژیم غذایی پر چرب خیلی شیرین یا نشاسته ای می توانند حرکات روده را کند نمایند. رژیم غذذایی فیبردار نباید از غذای کودک قطع شود. سیب/ سوپ بلغورجو/ پرتقال/ موز/ سیب زمینی پخته و ذرت بوداده را نیز امتحان کنید.
• اطمینان یابید که کودکان بقدر کافی فعالیت بدنی داشته باشند. فعالیت های بدنی حرکات روده را تحریک می کند، بنابراین کودکانتان را تشویق کنید تا فعالیت بدنی کافی ای را انجام دهند مثل بازی های ساده ای همچون گرگم به هوا/ دوچرخه سواری یا پرتاب حلقه
• برنامه وعده های غذایی مرتبی را ترتیب دهید. از آنجائیکه خوردن غذا تحریک کننده طبیعی روده به شمار می آید، وعده غذایی مرتب می تواند به استمرار حرکات دودی این کودکان کمک کند. در صورت لزوم، برنامه صبحانه را کمی زودتر ترتیب دهید تا این موقعیت برای کودکانتان فراهم گردد که قبل از رفتن به مدرسه بتواند با آرامش دستشویی برود.
• بچه ها را عادت دهید که مرتب به دستشویی بروند. سعی کنید کودکی که از رفتن به دستشویی ضروری جتناب می ورزد را وادار کنید روزانه به طور مرتب در زمان مشخصی به مدت 10 دقیقه و ترجیحاً بعد از هر وعده غذایی به دستشویی برود.
قبل از هر گونه تجویز داروی بدون نسخه با پزشک مربوطه درباره یبوست کودکتان مشورت نمائید.
در بیشتر موارد، این تغییرات جزیی می تواند در کمک به بهتر شدن کودکتان و حرکات مناسب روده ای مفید واقع گردند.
برگرفته از: سایت سلامت کودک-اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت
کتاب طب کودکان نلسون
از مشكلات رایج برای اغلب زنان در دوران بارداری، میتوان به یبوست اشاره نمود. دلایل...
یبوست کودک، علل و روش درمانسلامت بانوان اوما یبوست در کودکان معمولا دلایل زیادی دارد....
چگونه یبوست کودکان درمان می شود؟مجله سیب سبز علت این بیماری را بشناسید، روش پیشگیری...
1- عفونت ادراری کودکان درصورت عدم درمان بموقع میتواند موجب آسیب به کلیه ها...
:قدم اول در درمان يبوست مادران شيرده توصيه به افزايش مصرف ميوه، سبزيجات و فيبر...