×

هشدار

JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 378
تاریخ انتشار: 29 تیر 95 | بازدید: 1045 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

علاقه بچه به موسیقی، از چه سنی

موسیقی بخش طبیعی از زندگی كودكان است. حتی اگر صدای دلچسبی ندارید، باز هم كودك نوپای شما از شنیدی صدای ریتمیك شما لذت می‌برد.





كودكان در سنین 2-3 سالگی علاقه زیادی به موسیقی نشان می‌دهند و از آن لذت زیادی می‌برند. موسیقی در رشد مهارت‌های ذهنی، شنوایی، حسی و گفتاری كودكان تاثیر بسیاری دارد و به افزایش تمركز توانایی‌های آنها در یادگیری‌ كمك می‌كند. دنیای كودكان پر از صدا و موسیقی است.

آنها از لحظه تولد و حتی قبل از تولد با صداهای موجود در محیط اطراف خود می‌گیرند. خواندن ترانه‌های ریتمیك ملایم، حس آرامش و امنیت را در نوزادان حساس تقویت می‌كند. در سنین 2-3 سالگی كودكان دائماً در حال جنب‌وجوش هستند؛ بنابراین می‌توان از قطعات ساده موزیكال برای سرگرم كردن آنها استفاده كرد.



موسیقی بخش طبیعی از زندگی كودكان است. حتی اگر صدای دلچسبی ندارید، باز هم كودك نوپای شما از شنیدی صدای ریتمیك شما لذت می‌برد.

 

 موسیقی می‌تواند آموزش بدهد
آهنگ‌ها برای آموزش مهارت‌های مهم زندگی به كودكان نوپا بسیار مؤثرتر از فلش كارت هستند. مثلاً اگر حروف الفبا را با موسیقی به كودك بیاموزید، بیشتر و سریع‌تر در ذهنش ثبت می‌شود. اگر دوست دارید كودك نوپای خود را با ابزار موسیقی آشنا كنید، بهتر است اول این نكته را به خاطر داشته باشید كه به هیچ وجه سختگیری نكنید.

كودكان خردسال از صداهایی كه خودشان با تكان دادن و لرزاندن چیزی ایجاد می‌كنند، لذت زیادی می‌برند. وقتی كه كودك نوپای شما كمی بزرگ‌تر شد، می‌توانید او را با ابزارآلات ریتم‌دارتر آشنا كنید.

برخی از كودكان 2-3 ساله می‌توانند از سازهای بادی بسیار ساده استفاده كنند؛ مثل ساز دهنی، سوت و ... كمپانی‌های بسیاری سازهایی را مطابق و متناسب با كودكان نوپا می‌سازند؛ طوری‌كه آنها بتوانند ساز را با دستان كوچك خود جابه‌جا كنند و صدای آن را در آورند. وقتی كه كودك شما با موسیقی آشنا می‌شود، از آن آرامش می‌گیرد.

 

هیچ تعجبی نكنید اگر در حال بازی كردن و یا زمانی‌كه به تختخواب می‌رود با خودش آواز بخواند؛ به‌خصوص  اگر شما كاری كرده باشید كه آواز خواندن برایش تبدیل به یك عادت شود.

وقتی كه موسیقی بخشی از زندگی كودك شود، به او كمك می‌كند تا بداند چه چیزی می‌خواهد و بیشتر احساس امنیت كند. وقتی كه زمان خواب كودك نزدیك می‌شود، از آهنگ‌های ملایم و آرامبخش، وقتی كه می‌خواهید در طول روز كودك‌تان پرانرژی شود، آهنگ‌های شاد و فرحبخش استفاده كنید.

هیچ اشكالی ندارد كه كودك‌تان نیز به موسیقی‌هایی كه خودتان گوش می‌دهید، گوش دهد. البته این‌كار نباید به یك عادت همیشگی مبدل شود؛ چرا كه او باید موسیقی‌های خاص دوران كودكی‌اش را داشته باشد. شما حتی می‌توانید از خود او نظرخواهی كنید و بپرسید كه كدام موسیقی را ترجیح می‌دهد.

اگر می‌خواهید كودك خردسال خود را در یك كلاس موسیقی ثبت نام كنید، به خاطر داشته باشید كه مدت كلاس نباید به هیچ وجه طولانی باشد و به اندازه كافی برای كودك‌تان سرگرم كننده باشد. اشعار مهد كودكی و ترانه‌هایی كه باعث می‌شوند كودك در كنار موسیقی وارد نوعی فعالیت مثل تكان دادن پا، دست زدن و ضرب گرفتن روی میز ‌شود، شناخت موسیقی را در او تقویت می‌كند.

بازی‌هایی كه در آن انگشتان، دست‌ها و اعضای دیگر بدن حركت می‌كنند، موجب آگاهی از توانایی‌های جنبشی و هماهنگ‌سازی عضلات می‌شوند. عنصر كلیدی برای انتخاب موسیقی كودكان، تناسب میان كلمات و ملودی ترانه است. اكثر كودكان عاشق آواز خواندن و شنیدن آواز هستند.

والدین نباید انتظار زیادی از كودك خود در این سنین داشته باشند. شما می‌توانید او را با ساده‌ترین وسایل آشنا كنید. كودكان نوپا و خردسال علاقه بسیار زیادی به ابزارآلات موسیقی كه در خانه ساخته می‌شوند، دارند. برای ساختن این وسایل ساده چند پیشنهاد داریم: شما می‌توانید به راحتی در خانه‌ و حتی به كمك كودك‌تان آنها را بسازید. بعد از آنكه آنها را ساختید، پیشنهاد می‌كنیم كه با كودك خود و حتی برخی از دوستانش صدای آنها را در آورده و با هم شادی كنید...

 طبل
بهترین طبل خانگی استفاده از یك روغن‌دان به صورت وارونه و یك قاشق چوبی یا فلزی است. این دو در كنار هم صدای باكیفیتی تولید می‌كنند كه نوزاد یا كودك شما از آن لذت می‌برد. برای درست كردن طبل به یك ظرف كه حتماً یك طرف آن باز باشد، یك ورق كاغذ، یك طناب، چسب و چوب یا قاشق برای ضربه زدن نیاز دارید.



برای زیباتر كردن طبل و جلوه دادن بیشتر به آن می‌توانید كمی كاغذ رنگی دورتادور آن بچسبانید. به كمك كودك‌تان كاغذ را روی سمت باز ظرف بپیچید و با یك تكه طناب یا روبان یك دور آن‌ را ببیندید. روبان بهتر از طناب است؛ زیرا كاغذ را محكم‌تر به ظرف می‌چسباند. با چوب و یا قاشق روی كاغذ ضربه بزنید تا صدای ظریفی مشابه طبل ایجاد شود.

 

 زنگوله


می‌توانید از فروشگاه محله‌تان یك عدد زنگوله بخرید و آن‌ را با تكه‌ای روبان به مچ دست كودك‌تان ببندید. به این ترتیب كودك شما با تكان دادن دست‌هایش به حالت رقص از صدایی كه تولید می‌شود، لذت زیادی خواهد برد.

 

قاشق‌ها


قاشق‌ها بهترین ابزار موسیقی در خانه هستند. احتمالاً كودك نوپای شما از صدا در آوردن با قاشق‌های چایخوری بیشتر استقبال می‌كند؛ چرا كه با اندازه دست‌هایش مطابقت بیشتری دارد. برای استفاده از آنها باید ته قاشق را در دست بگیرید (بین انگشتان میانی) و با قسمت گود قاشق روی كف دست‌تان ضربه بزنید. حالا می‌توانید از كودك خود بخواهید این‌كار را درست مثل شما انجام دهد.

 

 وسایل تكان دهنده
حتی كودكان یكساله نیز می‌توانند در ساختن این وسایل به شما كمك كنند. یك ظرف پلاستیكی كه قبلاً مخصوص قرص و یا مكمل‌هایی كه مصرف می‌كنید، بوده است را كنار بگذارید. چند عدد نخود لوبیا و یا ماكارونی صدفی داخل بطری بریزید. وقتی‌كه لوبیا و نخودها را داخل بطری می‌ریزید، بهتر است كودك‌تان كاملاً شاهد آن باشد.



روی برچسب بطری را با مقداری كاغذ رنگی بپوشانید. بطری را می‌توانید به هر نحوی كه دوست دارید تزئین كنید. درب بطری را ببندید و بگذارید كودك‌تان با تكان دادن آن صدای برخورد نخود لوبیا با جداره بطری را در آورد و از آن لذت ببرد. نحوه گرفتن بطری در دست كودك و تكان دادن آن به تقویت عضلات دست كمك می‌كند و این مسأله باعث می‌شود در آینده نزدیك عمل نوشتن را راحت‌تر انجام دهد.

 

 چوب‌های موسیقی
چوب‌های موسیقی دو تكه چوب تقریباً باریك هستند كه هر كدام در یك دست قرار می‌گیرند و با هم نواخته می‌شوند. دو عدد چوب به طول حدوداً 15 سانتی‌متر وقتی‌كه روی بطری زده می‌شوند، صداهایی را تولید می‌كنند كه برای كودكان جالب است. شما می‌توانید از قاشق‌های چوبی نیز استفاده كنید.

مهم نیست كه كودك‌تان سر قاشق را در دست بگیرید یا تهِ آن را؛ چیزی كه اهمیت دارد، ضربه زدن با چوب برای تولید صداست. از چوب‌های بستنی می‌توانید استفاده كنید. چوب‌ها نباید زیاد نازك باشند؛ زیرا صدای خوبی تولید نمی‌كنند. شما به‌عنوان بزرگ‌تر مسؤول مراقبت از بچه‌ها را هستید و باید مواظب باشید هیچ یك چوب‌ها را به چشم‌ها‌یشان نزدیك نكنند.





برگرفته از: سایت پزشکی نی نی بان
http://goo.gl/twzdIl
علاقه بچه به موسیقی، از چه سنی
برچسب ها:

مطالب مرتبط