تاریخ انتشار: 24 آبان 93 | بازدید: 1948 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مراقبت آغوشی در منزل

زمانی که نوزاد وزنگیری مناسب دارد ، توانایی مکیدن مستقیم از پستان و تحمل تغذیه را دارد و از وضعیت عمومی خوبی برخوردار است ، زمان ترخیص او از بیمارستان وادامه مراقبت آغوشی وی در منزل است . مادر برای انجام مسئولیتهایش در خانه نیازمند حمایت می باشد و باید از جانب اعضای خانواده خود حمایت عاطفی شده و برای انجام کارهای روزانه از آنها کمک بگیرد.


درصورت مناسب بودن وضعیت شیردهی ،نوزاد در منزل  به خوبی وزن گرفته ، تغذیه را تحمل خواهد کرد و مشکل تنفسی نخواهد داشت. درصورت تنظیم دمانی بدن وتغذیه و رشد خوب ، مادر می تواند مطمئن شود که نوزادش شرایط مناسبی دارد و می تواند با حساسیت کمتری مراقبت شود. بابرقراری این شرایط مادر با خیال راحت می تواند نوزادش را به روش آغوشی مراقبت کند .


نوزادان بعد از رفتن به خانه عاشق تماس پوست با پوست با مادرشان هستند و مادر می تواند اینکار راتا هنگامی که نوزاد آن را پس نزده ( زمان خاتمه) و از آن لذت  می برد ، ادامه داده و سایر اعضای  خانواده هم می توانند در انجام آن شرکت نمایند.
مادر می تواند بسیاری از کارهای منزل را در حالی که در حال انجام مراقبت آغوشی است ، انجام دهد. همچنین کارهای خارج از خانه مانند: رفتن به منزل دوستان ، مراجعه به درمانگاه برای پیگیری بالینی و یا خرید را در حالی که نوزاد را مراقبت آغوشی می کند ، انجام دهد.


بهتر است مادر برای انجام مراقبت آغوشی در منزل ، ابتدا دوش بگیرد ( دوش مکرر الزامی نیست )  یا دست های خود خود را بشوید.  سپس پوشک نوزاد را عوض کند. در مرحله سوم  لباسهای نوزاد را در آورد وخود نیز تمام لباسهای  بالاتنه را در آورده ، لباس مخصوص مراقبت  آغوشی را بپوشد. در پایان ، نوزاد را روی سینه  به صورت عمودی داخل لباس مخصوص مراقبت آغوشی قرار دهد.
ادامه مراقبت آغوشی  در منزل تا سن 40 تا 52 هفتگی  جنینی ( تا 3 ماهگی )  بسیار مهم است و باید سعی شود نوزاد نارس  حداقل یک ساعت درروز مراقبت آغوشی شود. هر چه زمان ودفعات مراقبت آغوشی  بیشتر باشد ، رابطه عاطفی  بین والدین  ونوزادبیشتر می شود. نوزادانی که در منزل  به اینروش مراقبت می شوند ، در شش ماهگی نسیت به شیرخواران دیگری که اینگونه مراقبت نشده اند ، آرامتر بوده ، بهتر تغذیه می شوند و راحت تر می خوابند.
در روزهای سرد ، بعد از حمام کردن روزانه یاهنگامی که شیرخوار بی قرار است ، می توان برای مدت کوتاهی وی را مراقبت آغوشی نمود. 


زمانی که شیرخوار به وزن  2500 گرم یا بیشتر برسد  و به حدی بزرگ شود که دست و پا تکان دهد وازمراقبت آغوشی امتناع نماید ، و والدین  احساس کنند انجام مراقبت آغوشی  به علت سنگینی یا گرمی  بیش ازحد یا حرکات بیش از حد شیرخوار برای آنان مشکل شده ، زمانی است که باید این کار را پایان بدهند. البته باید توجه داشته باشند که این کار باید به تدریج  انجام گیرد.
درمدت زمان  مراقبت آغوشی  دمای اتاق  باید بین حدود 25 درجه سانتیگراد  تنظیم وکنترل گردد.

برگرفته از:کتاب مراقبت آغوشی مادرانه از انتشارات شرکت پژواک آرمان

مراقبت آغوشی در منزل
برچسب ها:

مطالب مرتبط