که از مواد زیر Holdrenالف ) تغذیه بیمار در روزهای 3 تا 5 : در این مرحله تغذیه از راه دهان صورت می گیرد . محلول
ترکیب یافته می تواند جایگزین درمان عروقی باشد.
-3 تا 4 گرم (نیم قاشق چایخوری) نمک
- 5،1 تا 2 گرم (نیم قاشق چایخوری ) بیکربنات سدیم یا جوش شیرین
- 100میلی لیتر آب
- آب لیمو برای خوش طعم کردن
ب) تغذیه بیمار در روزهای 6 تا 15 : در این مرحله بیمار افسرده و بی اشتها است اما کماکان مراقبتهای تغذیه ای اهمیت زیادی دارد که به صورت زیر می باشد.
- پروتئین : نیاز بیماران به پروتئین ممکن است از 150 تا 400 گرم متغیر باشد.
- انرژی : انرژی مورد نیاز نیز 3500 تا 5000کالری متغیر است که جهت تامین این کالری بایستی از طریق کربوهیدراتها تامین شود تا به این وسیله از سوختن پروتئینها برای تامین انرژی جلوگیری شود.
- ویتامینها : روزانه یک تا دو گرم ویتامین ث برای ترمیم و نوسازی نسوج مورد احتیاج است همچنین برای تامین آنزیمهای سیستم اکسیداسیون بدن در متابولیزه کردن مقدار زیاد کربوهیدراتها نیز بایستی مقدار تیامین ، ریبو فلاوین و نیاسین دریافتی افزایش داده شود. از هفته دوم به بعد می توان از رژیم نرم یا رژیم معمولی در تغذیه بیمار استفاده کرد. در نظر گرفتن غذاهای مورد علاقه بیمار و تهیه آن به طرز اشتها آور بسیار تاکید می شود.
برگرفته از : کتاب تغذیه و رژیم درمانی در بیماریها - دکتر غلامحسین فلاحی (فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد )