×

هشدار

JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 378
تاریخ انتشار: 20 بهمن 93 | بازدید: 1794 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

تاثیر کلام و گفتگو در تربیت فرزندان (5)

کلام و گفتگو

بعضی از بچه ها (( متاسفم )) را برای آرام کردن عصبانیت والدینشان بکار می برند و به همان سرعت که عذرخواهی می کنند به همین سرعت  هم رفتار  بد خود را تکرار می کنند.

برای این کودکان پی بردن به این مساله  مهم است که اگر آنها واقعاً متاسف هستند ، احساس پیشیمانی باید به عمل تبدیل شود ، نه آنکه مکرراً مرتبک خلاف شوند.

می توان تک تک جملات زیر را گفت: (( تاسف یعنی طور دیگه رفتار کردن)). (( اظهار تاسف یعنی تغییررفتار)) (( از شنیدن تاسف تو خوشحالم . این اولین قدمه ، دومین قدم اینه که از خودت بپرسی من در این مورد چه کار می تونم بکنم )). چند جانشین برای (( نه گفتن)) اطلاعات در اختیار کودکان گذاشته شود ( از گفتن (( نه )) خودداری شود.) کودک :  می خواهم برم بیرون بازی کنم . به جای (( نه، تو نمی تونی )) حقیقت به کودک گفته شود : پنج دقیقه دیگر ناهار می خوریم.

با این جملات ، کودک ممکن است به خود بگوید (( حدس می زنم که حالا نمی تونم برم.))

احساس کودک را بپذیرند کودک : ( در باغ وحش ) من نمی خواهم حالا به خونه برم . نمی تونیم بمونیم؟ به جای (( نه ، مجبوریم حالا بریم !)) (( می بینم که اگه به خودت محول می کردن ، مدت زیادی اینجامی موندی )) ( در حالی که والدین دستش را گرفته اند و بیرونش می برند ): (( ترک کردن جایی که آدم در اونجا بهش خوش می گذره خیلی سخته )).

هر زمان کودک بداند احساسش رادرک می کنند ، دست ازیکدندگی بر می دارد.

والدین مشکل راتوصیف کنند. کودک : مادر می تونی الان منو باماشین به بیرون ببری ؟ به جای (( نه ، نمی تونم ، تو باید منتظر بمونی )) مشکل را توصیف کنند: (( من دلم می خواد تو رو ببرم ، مشکل اینه که مادربرزگ نیم ساعت دیگه می آد و پشت در می مونه.)) اگر امکان دارد والدین (( بله )) را جانشین کنند.

کودک : می تونیم بریم زمین بازی ؟ به جای (( نه ، تو هنوز نهار نخوردی )) بگویند : (( بله ، البته ، درست بعد از اینکه نهار خوردی.)) والدین برای فکر کردن کمی به خوددقت دهند.

کودک: می تونم تو خونه ی خاله اینا بخوابم؟ به جای (( نه ، تو هفته پیش اونجا موندی. )) والدین به خود فرصتی برای فکرکردن بدهند (( بذار در موردش فکر کنم .)) این جمله کوتاه دو کار صورت می دهد : خواست شاید کودکرا به زمان محول می کند ( حداقل کودک می داند که خواست او به طورجدی مورد توجه  واقع شده است.)

در ضمن پدر یا مادر فرصتی برای فکرکردن می یابند درست است که کلمه(( نه )) کوتاه است و بعضی از جانشنیهای آن طولانی به نظر می رسد ولی اگرمشاجره معمول که ناشی از گفتن (( نه )) می باشد در نظرگرفته شود ، اغلب درازترین راه ، کوتاه ترین می شود.

برگرفته از :کتاب مهارتهایی برای فرزندپروری از انتشارات شرکت پژواک آرمان



تاثیر کلام و گفتگو در تربیت فرزندان (5)

مطالب مرتبط